רשלנות במהלך לידה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

09/02/2009 | 10:01 | מאת: עינב

שאלתי:יש לי בעית קרישה, והגעתי לחדר הלידה עם כל המסמכים הרלוונטיים,כדי שידעו מיד איך לטפל בי,בלי לאבד זמן. ביה"ח העדיף להיות עצמאי, והתעלם מתוכנם, והגעתי למצב של סכנת חיים. בסופו של דבר שוחררתי,ב"ה, בריאה ושלמה הביתה,ונשארתי "רק" עם טראומה. שאלתי:האם רשלנות רפואית שמאפשרת תביעה, היא רק כזאת שנשארו ממנה נזקים מוכחים, או עצם החויה האיומה בתוספת החרדות לטווח הרחוק מספיקים?

09/02/2009 | 22:02 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

עינב שלום, אם אכן היתה התרשלות בבמהלך הטיפול בך, את זכאית לתבוע בגין כל הנזקים שנבעו מאותה רשלנות. נזק אינו רק נכות או נזק גופני לטווח ארוך, אלא כל נזק, לרבות סבל גופני או נפשי, גם אם חלפו לבסוף. כמובן, שהפיצוי בגין נכות קבועה, ובעיקר כזאת שפוגעת באופן חלקי או מלא בכושר ההשתכרות, תקנה פיצוי גבוה יותר. אולם גם סבל שנובע מאשפוז שהתארך, או טיפולים שהיו יכולים להימנע, יכולים לזכותך בפיצוי, בעיקר בראש נזק שנקרא "כאב וסבל", אשר גובהו תלוי במידת הסבל שנגרמה לך. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית