תביעה נגד רופא שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

25/01/2009 | 09:03 | מאת: עמי נוריאל

ד"ר שלום לפני כשש שנים עשיתי טיפולי שיניים רבים (השיניים שלי הוזנחו עוד בתקופת הצבא...) כחלק מטיפולי השיניים האלה היו4 טיפולי שורש די פשוטים, סך הכל הייתי אז בן 22 בלי בעיות בריאות רציניות כאלה או אחרות. כבר לאחר כמה חודשים שמתי לב שהחניכיים שלי מדממות מנגיעה הכי קטנה. אחריי שנה במסגרת טיול גדול תוך כדי לעיסה נשלף לי מהשן כמו מסמר והשאיר לי בשן תעלה פתוחה ישר עד העצב הכאבים היו קשים מנשוא באופן כללי קל וחומר על חוף הים בהודו שין שום רופא שיניים מערבי ברדיוס . בשנה שבאה אחריה חזר הקרה גם בשלושת טיפולי השורש האחרים שבוצעו ע"י אותו רופא. כמובן שהעלויות של תיקון הנזקים נפלו עליי וכשבאתי אל הרופא בדרישה הוא אמר שאין מה לעשות לפעמים זה קורה ואולי יש בעייה במבנה השיניים שלי. תשובה זו לא הניחה את דעתי אך חשבתי שהיות ומדובר ברופא מוכר בעל שם לא קטן באיזור שלי הוא יודע מה הוא אומר אך הטיפול שעשה לי רופא אחר מחזיק כבר 5 שנים טפו טפו טפו בלי סימני שבירה. אז אולי בכל זאת לא מדובר במבנה בעייתי. יש לי עדיין את כל החוות דעת וכל החשבוניות ששילמתי האם אני אוכל לקבל את כספי חזרה (יש לי גם קבלות של רופא שיניים אמריקאי בהודו שעלה 130 דולר למקרה חירום) תודה עמי

25/01/2009 | 10:35 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

עמי שלום, אם אתה שואל בקשר לאפשרות המשפטית לקבל את כספך חזרה, הרי מדובר בתביעה בשל רשלנות רפואית. בתביעה כזאת יש צורך לצרף חוות דעת רופא מומחה, אשר יקבע אם היתה רשלנות בטיפול שבוצע לפני 6 שנים. מכיוון שבינתיים עברת טיפול נוסף, אני מעריך שיהיה קושי לקבוע מה היתה איכות הטיפול הקודם, אם כי יתכן שהמומחה מטעמך יכול לקבוע שהיתה רשלנות מעצם העובדה שהסתימות נפלו. יתכן גם שיש בידיך צילומים שנעשו בזמן הטיפול או בסיומו, אשר גם בעזרתם ניתן יהיה לקבוע האם היתה רשלנות. בכל מקרה, ללא חוות דעת כזאת לא ניתן יהיה כלל להגיש תביעה. להזכירך - מכיוון שחלפו 6 שנים, הרי עליך להזדרז, שכן מועד ההתיישנות - 7 שנים מהטיפול, או במקרה הטוב 7 שנים מגילוי הנזק - עומד לחלוף. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

25/01/2009 | 15:17 | מאת: עמי נוריאל

ד"ר תודה רבה על התשובה המהירה תראה ברור לי שיהיה קשה להוכיח כי אכן הרופא שיניים היה רשלני אבל שאלתי היא במידה ואני כן מצליח להוכיח בעזרת עד מומחה וכיו"ב האם יהיה ניתן לתבוע את הכסף שבו עלה לי לתקן את הנזק. אומר את האמת ומטרתי היא לדון זאת מחוץ למסגרת של בתי משפט מכיון שאני יודע שזה מייקר את ההליכים פי כמה. האם יש לי סיכוי לקבל פיצוי מבלי להיסחב לבתי משפט לשלם אגרות למינהם ושכר עו"ד האם יש נוהל או טפסים שיתנו מנוף להליך פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט? תודה עמי

מנהל פורום רשלנות רפואית