רשלנות או חוסר מזל

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/02/2010 | 15:44 | מאת: מירית

אני לא יודעת אם מה שקרה לי הוא רשלנות רפואית או סתם מערכת רפואית עמוסה או שנפלתי במקרה ליידי רופא לא אכפתי ואפטי. אני בת 38 לפני כחודש גילית להפתעתי שאני בהריון לא מתוכנן, אחרי בדיקות דם ביתיות ובדיקת דם הגעתי לרופא הנשים בקופ"ח כללית באזור מגורי. נכנסתי לחדר הצגתי כרטיס מגנטי כנדרש והוא בלי כמעט להסתכל עליי שאל מה הבעיה? סיפרתי לו שאני בהריון והוא אמר בבקשה לעלות לכסא לאולטראסאונד. בבדיקה ראו שק הריון קטן וזהו. הרופא אמר לי "זה הריון צעיר , אל תספרי לאף אחד וחזרי עוד שבועיים." לא שאל מתי היה המחזור האחרון, לא מדד לחץ דם לא התייחס לזה שאמרתי לו שאני נוטלת אלקטרוסין עבור בלוטת התריס כבר שנים , בקיצור כלום. יצאתי עם הרגשה מוזרה ביותר. חזרתי כעבור שבועיים כמובן אותה אדישות וחוסר ידע לגבי הסיבה אליה נכנסתי אליו, שוב בלקוניות שלח אותי לעלות לבדיקה בה ראינו משהו עם דופק ואז נזכר לשאול מתי היה המחזור האחרון, שלפי התראיך שזכור היה לי (לא ידעתי בדיוק) הוא החליט שאני בשבוע 7 ושלח אותי לעשות בדיקות דם שגרתיות. כמובן שבבדיקות (שאני מיוזמתי התקשרתי אליו על מנת שיפענח לי אותן) יצא שאני לא מאוזנת בבלוטת התריס ושלח אותי לרופאת המשפחה שתסדר לי את מינון התרופות.(למה לא לאנדוקרינולג עדיין לא ברור לי) וכמובן לחזור עוד שבועיים. חזרתי שמחה לבדיקה בשבוע 9 עדיין לא זיהה אותי ושאל מה הבעיה? אמרתי לו שאני בהריון וחזרתי לביקורת , עליתי לבדיקה ובה ראינו את העובר אך ללא דופק!! ההייתי לבד בלי לווי הוא לא הראה שום רגש והפנה אותי לבי"ח עם מכשור משוכלל יותר לאימות ההבחנה וכמובן שאמר שבגילי אחוז ההפלות הוא גבוה ביותר ושהוא מצטער. בשלב זה של ההריון אף אחד עדיין לא שקל אותי לא מדד לי לחץ דם ובאופן פרטי הלכתי לאנדוקרינולוג אחרי שרופאת המשפחה לא העלתה לי את המינון בצורה הנכונה. ועכשיו לשאלה: בעקבות קריאת מאמרים שלבלוטת התריס יש השפעה על הפלה האם היתה פה רשלנות רפואית או פשוט חוסר מזל? מצטערת על האורך מירית

20/02/2010 | 19:29 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום רב, על פניו אמנם התיאור של המקרה מעורר סימני שאלה. יחד עם זאת כמובן שללא בחינה של התיעוד הרפואי וייעוץ עם מומחה רפואי לא ניתן לקבוע אם הייתה רשלנות רפואית בטיפול. אני ממליץ כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לאסוף את התיעוד הרפואי וערוך ייעוץ עם מומחה רפואי מתאים. יש לקחת בחשבון גם אם יתברר כי הרופא התרשל את גובה הפיצוי הצפוי אל מול ההשקעה בחות דעת. בברכה, עו"ד עופר סולר

מנהל פורום רשלנות רפואית