תפרים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/01/2010 | 14:00 | מאת: קרן

אני חודשיים וחצי אחרי לידה לפני כחודש הייתי אצל רופא נשים לבדיקה שגרתית ובהמלך הבדיקה היו כאבים הרופא הסביר שתפרו אותי תפר אחד יותר ורשם משחה ואמר במידה וזה כואב ולא עוזר צריך לבצע ניתוח חשוב לציין שלא ניתן לבוא במגע בגלל כאב אדיר ודימומים פניתי לפרופסור בכיר מאוד שציין שאני צריכה לעבור ניתוח כדי להוריד תפר אחד מה שמצריך ממני שוב לעבור את כול התהליך של ברדמה והחלמה של שבועיים שאלתי האם יש עילה לתביעה

11/01/2010 | 21:06 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

קרן שלום, לאחר הלידה מבצעים תפירה של החתך או הקרע, על מנת להביא את פתח הנרתיק למצב אנטומי. אין משמעות למושג "תפר אחד יותר מידי", שכן מספר התפרים מוכתב על ידי גודל צורת ומיקום החתך. בדרך כלל הבעיה באיחוי נובעת לא מטכניקה לקוייה של התפירה, אלא מנתוני החתך או הקרע ומצורת הריפוי. יתכן שלאחר התפירה הנרתיק נותר צר מידי, בשל הידבקויות של ריקמה שהרירית התקלפה ממנה - מצב שכמעט ואינו בשליטת הרופא. ניתוח מתקן הינו מסובך הרבה יותר מאשר הוצאת תפר - אגב, התפרים נמסים ונספגים לאחר מספר ימים עד שבועיים. אם את בכל זאת מעוניינת לבדוק את העניין מבחינה משפטית, תוכלי לפנות לעורך דין שיפנה את התיק לרופא מומחה שגם יבדוק אותך ויקבע אם ישנו חשד לרשלנות. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית