בעיות בפרקי ירכיים שלא זוהו

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

25/11/2009 | 15:11 | מאת: אלי

שלום, אני אמר לתינוקת בת 9 חודשים, בגיל 3.5. חודשים פנינו לאורטופד וגילינו שיש לה פריקה של פרקי ירכיים- הרופא אמר איך לא ראו את זה בבית חולים, מאז היא הייתה עם רצועות פבליק, לפני כחודש שמו לה מכשיר לרגליים שמדמה פעולת גבס. ברור שהיא סובלת וגם אנחנו. בבדיקה בבית חולים היו צריכים לזהות את זה היום הלידה, וגם בטיפת חלב הרופא פספסה את הבעיה. מה ניתן לעשות? האם ניתן לתבוע? לא רצינו להתעסק עם התביעות אבל אחרי שאני רואה את הבת שלי אני לא רוצה שאותן רופאות יגרמו סבל כזה גם לאחרים. אודה לך על ההסבר של תהליך וכו'.

25/11/2009 | 18:02 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

אלי שלום, ראשית יש לברר האם אכן מדובר ברשלנות. אם הילדה נבדקה בבית החולים לאחר הלידה ועל ידי הרופא בטיפת חלב, והבעיה לא זוהתה, יש לברר עם אורטופד מומחה האם סביר שהבעיה לא תתגלה למרות הבדיקה. כמובן, שאם אין כלל תיעוד על בדיקה מצבכם מבחינה משפטית טוב יותר, שכן חזקה שבדיקה שלא תועדה גם לא בוצעה. שאלה נפרדת היא מהו הנזק. אם מדובר בנזק לטווח ארוך, כלומר לנכות כתוצאה מאי הגילוי בזמן (בהנחה שאכן מדובר ברשלנות), הרי כמובן שיש מקום לתביעה. מאידך, אם מדובר רק באי נעימות, שיתכן שהיתה קיימת לפחות בחלקה גם אם היה גילוי בזמן, ספק אם כדאי להכנס לניהול תביעה שעלול להיות ממושך ולא בהכרח מוצלח. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

25/11/2009 | 21:37 | מאת: אלי

לפי מה שרופא אמר לנו אי אפשר היה לא לזהות את הבעיה בחדר לידה. ברישומים כתבו שהכל תקין. האם זה רשלנות? בע"ה אני מקווה שלא תהיה נכות כלשהי, אבל נגרמה עוגמת נפש, היא לא יושבת, לא זוחלת בינתיים במכשיר לעוד חודשיים( אני איתה בבית- לא עובדת) ואם היה מתגלה הכל בזמן הרופא אמר שזה 99 אחוז ללא עקבות בעתיד וטיפול רק של 3-4 חודשים. מה דעתך ?

מנהל פורום רשלנות רפואית