השתל שיער רשלנית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/01/2009 | 19:18 | מאת: יהושוע הפרוע

שלום לך. עברתי השתלת שיער לפני שלוש שנים ברשת גדולה ומוכרת, כבר מההתחלה ההשתלה נראתה לא משהו אך ככל שחולף הזמן היא פשוט נראית זוועה. כיום זה נראה כאילו באמצע הראש יש לי מין תפרים גסים באמצע קרחת. זה מגיע למצב שאני לא הולך ללא כובע לשום מקום כולל בבית. רק כשאני לבד מול המראה במקלחת אני רואה את הבלהה הזו ובא לי למות. אין לי רצון להיות מליונר מהעניין ולא לחלוב את כל מי שאפשר מה שאני רוצה זה רק שיתקנו לי את הנזק ואם הם לא יכולים אז שיממנו לי את זה אצל מי שכן יכול. הפחד שלי הוא שלחברה כל כך גדולה בטח יש סוללת עורכי דין ומסמכים שהם בטח החתימו אותי שלא קראתי וכו' . אי אפשר הרי לנצח תמנונים עשירים וכוחניים כאלה. מה היית ממליץ לי לעשות ?

04/01/2009 | 10:32 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

יהושע הפרוע שלום, את הסוגיה יש לנתח לפי שתי עילות – חוזית ונזיקית. מבחינה חוזית, אין רלוונטיות לקיום התרשלות. השאלה היחידה היא, מה הובטח לך – ומה קיבלת בסופו של דבר. למשל, אם הובטחה הצלחה במספר מוגדר של שתלים, ובסופו של דבר המספר היה נמוך יותר, ישנה עילה חוזית לתביעה. יחד עם זאת, בעידן התביעות כיום, יש לשער שהחברות נזהרות ממתן הבטחות מסוג זה, וגם החתימו אותך על טפסים בהם אתה מודע לכך שלא הובטחה הצלחה כלשהי. את קיום העילה החוזית ניתן לבדוק על בסיס הטפסים עליהם חתמת, וההסברים הנלווים אותם קיבלת. בנוסף, ניתן להביא את פרסומי החברה עליהם הסתמכת כשפנית אליהם, שכן בדרך כלל בפרסומים מסוג זה ההבטחות מרקיעות שחקים. מבחינה נזיקית, אין רלוונטיות להבטחות שקיבלת, ובמידה רבה (אך לא מוחלטת) גם לא לטפסי שחרור מאחריות עליהם אולי חתמת. הראייה הרלוונטית כאן הינה חוות דעת של מומחה, רצוי פלסטיקאי, שיעיד שהיתה התרשלות בעבודת המשתיל, ושנגרם נזק אסתטי. מבחינת הפיצוי – אם יוחלט שלחברה יש חבות כלפיך - אם הנזק ניתן לתיקון, תהיה זכאי לעלות התיקון, ולפיצוי נוסף בגין כאב וסבל עד סיום תהליך התיקון. אם ישנם נזקים שאינם ניתנים לתיקון, יתכן פיצוי בגין כאב וסבל על אותם נזקים. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן ,M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית