שאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/07/2009 | 09:41 | מאת: חברה

בוקר טוב לך ד"ר גורן יש לי שאלה בנוגע לחבר שלי. בגיל 14 התגלה אצלו סרטן והוסרה בלוטת התריס. הוא לא קיבל אז טיפול רדיואקטיבי למניעת הופעת גרורות. לפי מה שהוא מבין היום הטיפול אמור להינתן כחצי שנה לאחר הניתוח. את הטיפול הרדיואקטיבי הוא קיבל רק לאחר 20 שנה.בעקבות חשד לגרורות שהתגלו בצוואר. האם זה תקין?האם לא היתה כאן פשלה מבחינת תזמון הטיפול הרדיואקטיבי? הבעייה היא שלצורך הבדיקות והטיפול הפסיקו לו את האלטרוקסין פעמיים ולא נתנו לו את התיירוג'ן.הפסקת הטירוקסין גרמה לו לכל תופעות הלוואי של תת תריסיות-עייפות, חוסר יכולת לקום מהמיטה, בהמשך דכאון וקושי לתפקד. הוא לא הצליח לחזור לעבודה ונותר אדם שבר כלי במשך שנים. ביטוח לאומי דחו את התביעות שלו והסכימו לתת לו לבסוף רק 30 % נכות, אשר לו ממש עזרו לו להתקיים. במשך שנים הוא התלונן בפני רופאיו על עייפות ואף אחד מהם לא שלח אותו לבדיקה בנושא הזה. גם כמות הטירוקסין שהוא קיבל לפני הטיפול-שאז הוא הרגיש מצויין(250 מ"ג), הוקטנה (200 מ"ג)ולא נתנו לו את אותה הכמות שהוא קיבל קודם. כאמור במשך שנים הוא סבל עד שבסופו של דבר התייאש ועשה מעשה שכמעט סיים את חייו. לאחרונה גיליתי אני במקרה את הבעייה שכנראה גורמת לו עייפות .במידה והבעייה תפתר זה יהיה רק חלק מהאור, מכיוון שהוא סובל כרגע מבעיות חמורות נוספות שדורשות טיפול שאמור לעלות המון כסף. אני שואלת האם לא היתה כאן רשלנות או הזנחה מצד רופאיו?ואם כן-האם מגיע לו פיצוי כלשהו? המטרה היא לא להתחיל בתביעות משפטיות חסרות טעם אלא לנסות לקבל את מה שמגיע לו כדי החלים. אודה לך על תשובתך. חברה

22/07/2009 | 18:07 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

חברה שלום, הסיפור די מורכב, ונמשך כפי הנראה על פני עשרות שנים. קשה לקבוע אם מדובר ברשלנות מבלי לעבור על כל התיעוד הרפואי מיום גילוי הגידול ועד היום, וספק רב אם ניתן לאתר את מרבית החומר. בכל מקרה, גם לאחר שיושג התיעוד, יש צורך להפנותו למומחה בתחום, רופא אף אוזן גרון, אנדוקרינולוג או אונקולוג, שיחוו את דעתם באשר להתנהלות הצוות הרפואי, לנזקים ולקשר הסיבתי. יש לזכור גם את סוגיית ההתיישנות - 7 שנים מיום ההתרשלות, להוציא מקרים חריגים. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית