צלקת בולטת ומכוערת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/12/2008 | 11:53 | מאת: יואב

עו"ד גורן שלום לפני שש שנים עברתי ניתוח פשוט מאוד בבטן (אפנדציט). הושארה לי צלקת בצבע חום סגול באורך של 6 ס"מ וברוחב של ס"מ ומרקמה שונה ממרקם העור הרגיל (כאילו אחרי כוויה או שיפשוף). אני אדם ששומר על עצמו ומתעמל באופן קבוע ומאוד חשוב לי איך אראה עד לרמה שחשבתי לעשות ניתוח פלסטי לטשטוש הצלקת. שאלתי היא האם מדובר ברשלנות של הרופא שניתח אותי (האם אסתטיקה נכנסת לתחום הרשלנות) האם אני יכול לתבוע את עלות הניתוח הפלסטי ועוגמת הנפש. תודה

23/12/2008 | 18:29 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

יואב שלום, ראשית, גם נזק אסתטי הינו נזק שעלול להיגרם מרשלנות, ואם כך הוא בר פיצוי. לשאלתך, כפי הנראה מדובר בתופעה הנקראת "קלואיד", שזאת צלקת בעור שהיא בולטת יותר מצלקת רגילה, רחבה יותר ולא אסתטית. בדרך כלל לא מדובר בהתרשלות של המנתח, אלא בנטיה של המנותח לפתח צלקות מסוג זה. ואלא אם כן יש לך צלקות נוספות כאלו, אין אפשרות לדעת, לפני הניתוח, על האפשרות להיווצרות צלקת מסוג זה. יתר על כן, גם אם היה ידוע על נטייתך לפתח קלואיד, ספק רב אם היית נמנע מהניתוח, שהיה, כמובן, חיוני, ובלעדיו היו חייך בסכנה. לסיכום - לא נראה לי שהמנתח התרשל.

מנהל פורום רשלנות רפואית