חיסיון רפואי בין בני זוג

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/03/2015 | 13:19 | מאת: בני

שלום בני זוג שעברו בבית חולים טיפולי פוריות, האם מותר לאישתו של הבעל לקבל מסמכים רפואיים של הבעל ללא הסכמתו של הבעל? המסמכים קשורים לבדיקות שהבעל עשה לצורך טיפולי הפוריות תודה

23/03/2015 | 14:59 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

בני שלום, שאלה חושבה מאין כמותה ומעלה סוגיות משפטיות מורכבות. אם בכ"ז ננסה לפשט את הדברים אזי ע"פ לשון החוק אין זכות להעביר לבן הזוג תשובות של בדיקות של בן או בת הזוג האחר. במציאות המצב הרבה יותר מורכב, למשל כאשר שני בני הזוג יושבים יחדיו אצל הרופא ולא יודעים מראש מה מטרת הפגישה. או למשל במקרה שבו שני בני הזוג היו ביחד אצל הרופא אולם הסתכסכו לאחר מכן והרופא העביר רק לאחד מהם את התשובות של שניהם. יהיה מי שיטען כי מדובר בהסכמה מכללא להעברת החומר אולם אני לא מקבל זאת ולדעתי אין להעביר לאף אחד מבני הזוג את התשובות של האח, ללא הסכמה מפורשת מראש.

מנהל פורום רשלנות רפואית