שאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/03/2015 | 20:48 | מאת: אביאל

יאיר שלום אני מברך על הפורום ומבקש לשאול שאלה מקצועית. הבן שלי נבדק במוסד רפואי של משרד הבריאות. נקבע שהוא צריך טיפול מיידי והוא מצוי בסכנת חיים , מכאן הילד נדרש לאשפוז , מכאן לצריכת סמים ( תרופות) . עוד המוסד מנסה לאכוף את החלטתו. המוסד לא מוכן לתת שום מסמך רפואי שהוא סיכום ביקור , הוראה לאשפוז, הוראה לצריכת תרופות, אפילו לא אישור שהילד ביקר במקום. המוסד לא מוכן לענות לפניותיי כבר כארבעה חודשים . הלנתי בפני משרד הבריאות שהמוסד לא מוכן לספק לי סיכום רפואי ומסמכים רפואיים אך במשך כחמישה חודשים ופניות רבות גם משרד הבריאות לא עושה כלום בנידון. לי ברור חוק זכויות החולה וברור לי שחובה על המוסד לספק סיכום מחלה מרשמי תרופות הוראה לאשפוז ועוד. ברור לי שכולם עוברים על החוק . החשד שכולם מסרבים לפעול על פי חוק בשל מחדל לכאורה ורשלנות שיכלה להרוג את הבן שלי . עוד אותו מוסד פרסם פרטים רפואיים של הקטין לגורמים שונים בלי אישור שלי . כולם מקבלים מידע על הקטין אבל היחיד שלא מוכנים למסור לו כל מידע הוא אני האבא של הקטין. אם כן האם ניתן להגיש תביעה נגד משרד הבריאות ואותו מוסד והאם אתה מטפל בנושאים כאילו. תודה אביאל

02/03/2015 | 10:47 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

אביאל שלום, שתי שאלות מקדימות על פיהן אוכל לכוון את תשובתי: 1. באיזה תחום רפואי מדובר ? 2. בן כמה הילד ? בברכה

מנהל פורום רשלנות רפואית