רשלנות ופנסיה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

27/11/2014 | 13:50 | מאת: אני

שלום רב, האם בתביעת רשלנות רפואית מנוכים תגמולי פנסיה מקרן פנסיה ותיקה (שצורפה לעמיתים - קרן גמלאות מרכזית) של נכות מוקדמת שארעה כתוצאה מהרשלנות מדמי הפיצויים הסופיים? כי ראיתי שבשנת 2012 יצא פסק דין שאומר שתגמולי של פנסיה של קרן פנסיה חדשה לא מנוכים מדמי הפיצויים הסופיים מכיוון שהם יותר דומים ל"ביטוח" ? תודה

30/11/2014 | 14:41 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

אני שלום, אכן לא מנכים דמי ביטוח מן הפיצויים שנפסקים בנזיקין. כך לא מנכים גם פוליסות פנסיוניות חדשות אשר המאפיינים שלהן דומים יותר לביטוח (קניית ביטוח באמצעות תשלום פרמיה, להבדיל מצבירה) ואילו קרנות ישנות כן מנוכות. עם זאת יש לבחון כל פוליסה פנסיונית בנפרד ואת מאפייניה ולא ניתן ליתן תשובה גורפת. בברכה,

מנהל פורום רשלנות רפואית