מתן תרופה שגויה לחולה רגיש-עילה לתביעה?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

05/08/2014 | 22:13 | מאת: גיא

שלום רב. אישתי נבדקה אצל רופא כללי באחת ממרפאות הדחופות. אישתי רגישה לפול ולכן לא יכולה לצרוך תרופות שאסורות לשימוש בגלל GSPD. לאחר שהרופא בדק את אישתי הוא מסר לה את ההמלצה הבאה: שיכוך כאבים : סידורל . הרופא סיפק לה 2 כדורים על מנת שתוכל כבר להקל על עצמה את הכאב עד שתקנה את התרופה בבית מרקחת. כמו כל תרופה שאני ומשפחתי צורכים אני נוהג לקרוא עלון אזהרות ואז קראתי באינטרנט שאסור לתת את הכדור סידורל לאנשים שרגישים לGSPD! שהרופא נשאל ע"י אישתי אם יש לה רגישות היא מסרה לו שהיא רגישה לGSPD! הדבר אף מצוין בתיק הרפואי ממש מול עיני הרופא שהוא החזיק את הגליון. שהתקשרתי למרפאה ושוחחתי עם הרופא הוא טען שמדובר בטעות, שאישתי לא מסרה לו שהיא רגישה והדבר אף לא מצוין בתיק שלה..(לטענתו כמובן מדובר בשקר) ושאסור לה לקחת את הכדורים. הנני רואה בחומרה רבה את המחדל הנ"ל וחוסר תשומת לב של הרופא. כתבתי מכתב למנהל המרפאה ולא זכיתי לשום תגובה. ממש בנס החיים של אישתי ניצלו. האם יש עילה לתביעה במקרה זה?

07/08/2014 | 12:58 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

גיא שלום, שאלתך המפורטת מצביעה מפורשות על כך שאכן הייתה התרשלות בטיפול באשתך אולם לא נראה שניתן ונכון להגיש תביעה בגין רשלנות בקרה זה. באופן כללי, לתביעות בגין רשלנות רפואית יש שלושה יסודות; התרשלות, נזק וקשר בניהם. אם לא מתקיים אחד היסודות הנ"ל אזי לא ניתן להיפרע פיצויים בתביעה. במקרה שלכם, כפי שציינתי אכן נראה שהייתה התרשלות אולם אין נזק מאחר ושמתם לב לבד שהרופא לא היה בסדר ומנעתם את הנזק. כך שנראה כי אין לכם עילה ברשלנות. עם זאת, יש לבדוק את פרטי המקרה לעומק ולעיין ברשומה הרפואית ואם יתברר שנגרם לאשתך נזק כתוצאה מאי נטילת התרופה, אז אולי ניתן לחשוב על תביעה. בברכה, יאיר סקלסקי, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית