חיסיון רפואי קבן

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/07/2014 | 22:07 | מאת: ירדן

שלום. אני חייל צעיר. מטופל כבר מספר חודשים אצל קבנים שונים וגם טופלתי אצל פסיכיאטר צבאי שעזב אצל המרפאה הצבאית. היום הייתי אצל קבן חדש ועלתה האופציה של חזרה לטיפול תרופתי וגם האופציה ליציאה מהצבא. הדגשתי בפני הקבן וסגנית מנהלת המרפאה שאני לא ספרתי למשפחה שלי על המצב ולא מעוניין שידעו. לאחר מספר שעות קבלתי שיחה מהורי ואמרו שהקבן התקשר סיפר להם המצב וביקש מהם לשכנע אותי לבחור באופצית הטיפול התרופתי ולא ביציאה מהצבא. יש מה לעשות בעניין? זה לא הפרת חיסיון? אפשר לתבוע/לקבול את הקבן?

31/07/2014 | 16:25 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

לרופא ובכלל זה לקבן, אסור למסור מידע רפואי לאחר, אלא לשם הטיפול בחולה. אינני מבין את התנהלות הקבן והיא עולה כדי רשלנות רפואית והפרה של חוק זכויות החולה. נדמה לי שבהחלט ניתן להגיש תביעה אולם יש לבחון היטב את טיב הנזק שנגרם לך. יאיר סקלסקי, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית