חקירת עד / מומחה רפואי/ תובע-ת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/05/2014 | 13:43 | מאת: רונית

מנהלי הפורום שלום רב, האם בעת חקירת התובעים על ידי עו"ד הנתבעים ו/או חקירת המומחים הרפואיים של הנתבעים על ידי העו"ד האם : הנכם כבעלי מקצוע יש לכם "חופש תנועה" לחקור את הנחקרים ביד חופשית כגון : צעקות , הטחת דברים כגון אתה שקרן/שקרנית וכו' "ולאיים" על הנחקרים או שחקירת עד /תובע/מומחה רפואי מטעם הצדדים, עו"ד משני הצדדים מחוביים לשמור על איפוק /שפה - לשון נקיה וכו' ע"מ לא לגרום סבל/לחצים נפשיים /עד חשש להתקפת לב נניח כדוגמא לנפגעת מוחית צעירה בת 18 שאינה מכירה את עולם המשפט וסובלת בחיי היום יום ולהטיח בה דברים קשים ולגרום לה להגיד כביכול שנזקיה אינם קשים כפי שהיא מתארת? מקווה כי שאלתי מובנתי. בברכה, רונית

25/05/2014 | 08:37 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לרונית שלום רב, בחקירות עדים ובכלל בהופעה בפני בית המשפט יש לנהוג לפי כלל 33 של כללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986, האומר כבוד הצד שכנגד 33. עורך דין יטען טענותיו לפני בית המשפט, בין בעל פה ובין בכתב, בדרך ארץ, תוך שמירה על כבוד הצד שכנגד ועל כבוד כל אדם אחר הקשור בהליך השיפוטי. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית