החלפת שופט

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

13/05/2014 | 09:27 | מאת: נתנאל

עו"ד נכבדים שלום רב. קראתי בפורום זה לפני.מס'ימים בודדים את תשובתו של עו"ד יקירביץ לפונה בפורום. שבה נאמר : לעיתים המשפט מתעכב בין היתר עקב החלפת שופט שדן בתיק. ולשאלתי: 1. מדוע שופט שהחל לשפוט את התיק מיום הגשתו לבית המשפט יתחלף? מהן הסיבות לכך. 2. במידה והוחלף שופט שדן בתיק והגגיע עם הצדדים לדיונים(לצורך הדגמה ) מתקדמים ... האם השופט החדש שיבוא במקומו יחל את עבודתו מהנקודה בה הופסקו הדיונים. עם השופט הקודם ? או שיבקש להתחיח את עבודתו מחדש ?

15/05/2014 | 08:42 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לנתנאל שלום רב, שופט מתחלף אם למשל השופט ששומע את התיק חו"ח נפטר, מתמנה למשרה אחרת (עולה לערכאה אחרת למשל) או פורש. כמעט תמיד השופט החדש ישמע את התיק מאותה נקודה. צריך נימוקים ממש ממש טובים כדי לחזור על עדויות שנשמעו, ובקדחת היעילות שקיימת היום נראה לי כמעט בלתי אפשרי לשמוע שוב עדים שכבר העידו. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית