קדם משפט/שלב הוכחות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

10/04/2014 | 07:53 | מאת: שירה

עו"ד יקירביץ -רובינשטיין שלום רב, האם שלב ההוכחות שהינו השלב השני והסופי (אם מבינה נכון) במשפט יכול להיערך גם שנים רבות...או ששלב ההוכחות וחקירת עד /עד מומחה על חוות דעת ועד שלב הסיכומים (ללא פסק דין שופט) המשפט מתארך בשנה שנתיים לכל היותר.? וחידוד שאלה שנשאלה פה לפני מס ימים. במידה ושולם כסף רב לרופא על חוות דעתו והוא נפטר ....האם ברגע שהשופט פוסק לתובעת סכום כסף בסוף ההליך הוא מחשיב את עלות החוות דעת הרפואית הקודמת שניתנה. לתובע שהוגשה בזמנו לבית משפט אך הוא לא הספיק להעיד עליה והתובעים הוציאו כסף רב על חוות דעת נוספת בלית ברירה . תמו שאלותייך, יום נעים ומוצלח, שירה

16/04/2014 | 18:02 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לשירה שלום וברכה, אינני יכול להתיחס ספציפית למקרה מסוים, אבל באופן כללי אומר כי שלב ההוכחות יכול לארוך לעיתים זמן רב, אבל בשנים האחרונות נעשה ניסיון כן של בתי המשפט לקצר את לוחות הזמנים, ומרגע שמוחלט על שמיעת עדים, שלב זה אמור לארוך בין שנה לשנתיים. אבל יש נסיבות שמאריכות את לוח הזמנים, כמו פטירתו של מומחה, החלפת שופט, מינוי מומחה שלא נשקל בשלבים הראשונים ועוד... לגבי הוצאות משפט: הוצאות למומחים, אם נעשו לצורך המשפט ראוי שיוכרו, אך תמיד יש שיקול דעת לבית המשפט להחליט בענין. בברכת בריאות וחג שמח, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית