סרטן והתיישנות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

29/03/2014 | 20:29 | מאת: אני

שלום, מדובר במקרה ישן של אבחון סרטן+כריתת איבר. חששי הוא שטופלתי ברשלנות, שהאבחון היה שגוי או כזה שלא הצדיק במאה אחוז את הכריתה, ועל סמך נסיונות הבירור שלי - שהיה טיוח בתיק. 1. מהי תקופת ההתיישנות הקבועה בחוק על תביעות רשלנות רפואית? 2. מה אפשר לעשות לאחר תקופת ההתיישנות, אם בכלל? 3. האם ביה"ח מחויב להמציא לי (החולה בזמנו) בכל עת את הדו"ח הפתולוגי הנוגע לגידול סרטני שהוצא? (טענו ש"חיפשו ולא נמצא"). 4. מה באשר לשמירת דגימות גידולים סרטניים - האם קיימת בחוק תקופה שלאחריה רשאים בתיה"ח להשמיד את הדגימות, או שהם מחויבים לשמרן לתמיד? (טענו כמובן שהושמדו). למותר לציין שתוצאות הפרשה השליכו קשות מאד על חיי. אנא תשובותיך המקצועיות. תודה

31/03/2014 | 12:42 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלום רב, מובן שאיננו יכולים להתייחס למקרה הספציפי המתואר בשאלתך, אלא באופן כללי בלבד: לעניין תקופת ההתיישנות, ככלל היא בת 7 שנים, אולם לכלל זה ישנם מס' חריגים ספציפיים ולכן חשוב לבדוק את נסיבות המקרה לעומק ולבדוק - אם יש צורך בכך - האם המקרה מתיישב עם אחד מחריגים אלה. לעניין שמירת התיעוד הרפואי, הרי שלמטופל זכות לקבל עותק מהרישום הרפואי בעניינו, וזכות זו מעוגנת בחוק זכויות החולה. לגבי התקופה שהמוסד הרפואי מחויב לשמור את התיעוד, משך הזמן משתנה לפי סוג התיעוד הרפואי ומפורט בתוספת לתקנות בריאות העם (שמירת רשומות) העוסקות בכך. כך או אחרת, מומלץ במקרה של חשד לאיחור באבחון או אבחון מוטעה, לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיוכל לאסוף את כל התיעוד הרפואי הרלבנטי וכן להתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בשאלת האחריות והרשלנות. כמובן שעורך הדין יוכל להתייחס לנסיבות ספציפיות של התיישנות ורישום רפואי חסר. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית