האם רופא משפחה יכול לשלול אבחנת רופא מומחה?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/03/2014 | 14:19 | מאת: רון

שלום לאחר ארבע שנים שאני בא בתלונות לרופא משפחה. הלכתי מטעמי ובאופן פרטי לרופא מומחה בדרגת פרופסור חזרתי לרופא משפחה עם האבחנה והוא סירב להכניס אותה למחלות הכרוניות שלי. רופא המשפחה טוען שהכל בראש שלי- מה שנשלל על ידי פסיכיאטר. כיצד אני יכול להכניס את האבחנה לתיק הרפואי שלי? האם התעלמות זו של הרופא היא עבירה על החוק, האם מותר לו לשלול אבחנת מומחה? אודה לתשובתך רון

05/03/2014 | 12:37 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

רון שלום רב, מאחר ואיננו מכירים את פרטי המקרה מדובר בתשובה כללית בלבד: ככל שידוע לנו בקופ"ח ניתן להחליף את רופא המשפחה וגם אם לא ניתן, תמיד אפשר לפנות לערכאה גבוהה יותר בקופ"ח כמו מנהל המחוז, מבקר קופ"ח ולהתלונן. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית