סודיות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/03/2014 | 14:00 | מאת: חנן

אני נשא HIV. מכיוון שיש לנו הרבה בעיות עם רופאי שיניים הגעתי למרפאת שיניים והחלטתי לא לרשום בטופס שיש לי את הוירוס. לשאלה הזאת עניתי "לא". אחר כך בסוף גיליתי לרופא בסוד שאני נשא ודרשתי שלא ירשום את זה בתיק הרפואי. הוא אמר לי שהוא חייב לרשום את זה בתיק אבל אני לא רוצה שכל הצוות שם ידע! הפקידות, הסייעות, הרופאים האחרים... הוא בכל זאת רשם את זה בתיק ואני חושב שזה פוגע בסודיות הרפואית שלי. אני רוצה לתבוע אותו! מה לדעתך הסיכויים שלי לקבל על זה פיצוי? תודה, חנן

05/03/2014 | 12:44 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

חנן שלום רב, ככלל, על פני הדברים לנו נראה כי מבחינה רפואית מדובר במידע רלבנטי. ואולם ידוע לנו כי במקרים מסוימים ובקופ"ח מסוימות ניתן לערוך רשומה "כמוסה", כזו שהרופא רושם לעצמו ולעיניו בלבד, אך אנו לא מכירים עיגון חוקי לכך בנהלים או חוקים. על עניין זה נערכים כיום דיונים בפורומים שונים בלשכת עו"ד ובמשרד הבריאות בהקשר של "רשומה אחודה", היינו חיבור הרשומה הרפואית של המטופל בין כל המוסדות והגורמים הרפואיים המטפלים בו לכדי מאגר אחד. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית