פצעי לחץ

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/01/2014 | 13:34 | מאת: דוד

אבא של עבר ניטוח גב בהצלחה בבית חולים. לאחר הניטוח היוא סיבוכים ולא יד מהמיטה זמן רב. בגלל משקלו (130 ק"ג ) האחיות לא סיבבו אותו ולא טיפלו בו כנדרש. במשך הזמן נוצא פצעה לחץ בדרגה 4 עמוק לתוך הגב. כרגע הוא מטופל בבית לווינשטיין כאשר הפצע דוחה את המשך השיקום. האם יש מצב לתבועה את בית החולים לרשלנות ? תודה דוד

23/01/2014 | 18:45 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לדוד שלום וברכה, מבלי להכנס לפרטי המקרה אציין כי הבעיה של פצעי לחץ היא סבוכה ולא פשוטה. כעקרון, הופעת פצעי לחץ במוסד רפואי נראית לי כמעוררת סמני שאלה ביחס לטיפול, אך אין הדברים חד משמעיים כלל וכלל, כיון שזהו סיבוך מוכר ידוע ונפוץ, לצערנו, בכל העולם. יש לבחון את הבעיה בשתי נקודות זמן: האחת, לפני הופעת פצעי הלחץ, האם המוסד הרפואי נקט בכל הצעדים שאפשר כדי למנוע את פצעי הלחץ. למשל, האם הזהירו את המשפחה כי בן המשפחה בסיכון לפתח פצעי לחץ, אולי המשפחה יכולה להביא מזרן מיוחד למניעת פצעי לחץ, אם המוסד הרפואי לא יכול לספק כזה? לדעתי האישית, כל בית חולים צריך לספק בעצמו מזרן מיוחד לכך, אבל כידוע, יש מגבלות תקציביות בבתי החולים. נקודת הזמן השניה היא לאחר שהתפתח פצע הלחץ - האם שמו לב שהתפתח ומה עשו בכל שלב ושלב. אלה תיקים סבוכים כיון שהם מחייבים בדיקת כל החומר הרפואי לאורך זמן האישפוז. אני מציע לך לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום, כדי שיבחן את המקרה לעומק, לרבות הכדאיות הכלכלית של הגשת תביעה, אם אכן תמצא רשלנות. בברכת בריאות שלמה והחלמה מהירה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית