הודעה חוזרת-רשלנות רפואית-כירורגיה אסתטית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/01/2014 | 15:50 | מאת: BAMBI123

שלום רב! לאחר כמה שנים של הזרקת סיליקון בשפתיים נוצרו גושים מאוד לא יפים שעיוותו לי את השפתיים. פניתי לכירורג שביצע 2 ניתוחים שהצלחתם הייתה חלקית. מאחר ונשארו לי עוד מספר גושים פניתי לרופאה שאצלה הזרקתי את הסיליקון ואצלה אני עושה בוטוקס מידיי פעם להתייצות,היא מבחינתה אמרה שהיא מבצעת ניתוחי שפתיים כבר זמן ארוך עם תוצאות מצויינות ומאחר ויש לי מס' קטן של גושים אין לה בעיה להוציא לי אותם בפעולה כירורגית,אני בפזיזותי (לא בדקתי את הסמכתה רק ראיתי מס' תמונות של ניתוחים שהיא בצעה) נתתי אוקי.ביצענו את הניתוחון ומאחר וכבר עברתי 2 ניתוחים התפירה נראתה לי לא תקינה,הרווח בין השפתיים לאף התנפח מאוד,צד שמאל של השפה קוצר במ"מ וחצי,השפתיים ללא גושים אך התעוותו מאוד,לאור כל אלה התלוננתי אצלה כבר חודש לאחר הניתוח והיא כתגובה אמרה שזה יסתדר,התפירה בסדר,הנפיחות תרד עם הזמן והשפתיים יקבלו צורה יפה,לאחר כחודשיים מהניתוח היא דרשה סכום לא שפוי כ-20,000 ש"ח פי 3 מהכירורג שעשה לי הניתוח לפני וזאת למרות שלפני הניתוח היא אמרה אל דאגה אנחנו מכירות אקח ממך סכום סמלי.אני אמרתי שהסכום שהיא דורשת הוא ממש לא תואם ושנדבר על סכום נמוך יותר במיוחד שהיא זו שהזריקה לי את הסילקון כמה שנים לפני שגרם לעיוות וזו אחריות שלה,כל התקשורת בנינו הייתה דרך המזכירה שלה (הרבה הודעות SMS) מזכירתה כתגובה רשמה לי חד וחלק שהרופאה לא מעוניינת להמשיך לטפל בי יותר ,אני נדהמתי מחוסר האחריות הנוראי וביקשתי לדבר עם הרופאה ישירות,זה לא קרה,התחמקויות אין סוף..נוצר פיצוץ גדול לבסוף,התנערות מוחלטת ואני נותרתי עם שפה מעוותת ללא מענה..לאחר כשבועיים חזרה אלי המזכירה והתנצלה אמרה שזה לא בסדר כיצד שהרופאה התנהלה ושהיא תשמח לראות אותי ושנדבר על העניין כשדרשתי לדבר עם הרופאה שוב היא הייתה עסוקה והתחמקה,אמרתי למזכירה שכל ההתנהלות פשוט בזיון.בשביל לא לגרום לעצמי נזק נוסף החלטתי שאני לא רוצה שום קשר אליה ואפנה לכירורגים מומחים לחוות דעת נוספת,ביקרתי אצל 2 מומחים שהזדעזעו מצורת השפה,מצורת העבודה אך אמרו שהם לא יכולים לטפל מאחר והשפתיים עברו כבר טראומה גדולה ואין יותר מידיי מה לעשות..לאור תחנוני הכירורג האחרון אמר תשלחי אלי פירוט ניתוח מהרופאה ונראה כיצד ממשיכים למרות שהסיכויים קלושים. דיברתי שוב עם המזכירה ולבסוף קיבלתי ממנה דו"ח פירוט שאותו שלחתי לכירורג,לפני מס' ימים חזרה אלי מזכירתו של הכירורג ואמרה לי שהרופאה לא כירורגית ואין לה שום הסמכה לבצע ניתוח. בנוסף היא השתמשה בחוטים (לתפירה) שלא משתמשים לניתוח שפתיים מאחר והם יכולים לגרום להצטלקויות קשות ביותר בשפה (משתמשים בחוטים אלה רק לניתוח אף) ושצריך להורידם לאחר 3 ימים לכל היותר ואני לפי הוראת הרופאה הורדתי רק לאחר שבוע לערך. כרגע אני מחכה לתשובה מהכירורג לגבי המשך טיפול אך הבנתי ממזכירתו שהסיכויים קלושים מאחר והמקרה מסובך מידיי ויתכן ואין פתרון כלל.. אותי אומנם אפשר לתבוע על טיפשות אך האם יש עילה לרשלנות רפואית?מה עלי לעשות? תודה מראש

20/01/2014 | 15:02 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

שלום רב, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה ברשלנות רפואית לבירור מעמיק של פרטי המקרה. עו"ד אליו תפני יאסוף את התיעוד הרפואי הרלבנטי ויוכל להתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בשאלת הרשלנות. מומחה רפואי אף יוכל להעריך את הנכות שנגרמה לך. עו"ד יוכל גם להעריך את שיעור הנזק שיעור הנזקים שנגרמו. בברכה ורפואה שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית