תפריטי תזונה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

16/01/2014 | 16:17 | מאת: אשור

שלום רב, אני בן 28 ויש לי אתר לתרגילי כושר, ואני מדריך חדר כושר מוסמך,אם אני שולח למתאמן שלי באינטרנט תפריט תזונה שאני מרכיב לו באופן אישי בלי בדיקות דם ובלי לדעת מהן האלרגיות שלו ואין לי רישיון של תזונאי והוא משלם על כל כסף, האם אני מכוסה משפטית מתביעה? וכמובן אני רושם מתחת לתפריט את המשפט כל התוכן המוצג באתר הינו באחריות הקורא בלבד ויש להתייעץ עם יועץ רפואי או/ו מדריך מוסמך לפני כל ביצוע תוכנית אימונים/תזונה המוצגים באתר, הנהלת האתר אינה לוקחת אחריות על מעשי הגולשים ובאה לספק מידע בלבד *

19/01/2014 | 23:26 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לאשור שלום רב, מבלי להכנס לפרטי היעוץ והמקרה, נראה כי כיום המשפט יכול להרחיב את חובות היעוץ גם על יעוץ הנערך מרחוק, וגם דרך האינטרנט. קשה לי לראות את ההבדל בין יעוץ כזה ליעוץ שנערך פנים אל פנים, ואולי החובה שיטיל המשפט אף גדולה יותר. כדאי להתיעץ בענין זה בפורום דיני אינטרנט, או אצל עורך דין המתמצא בתחום. לגבי תניות פטור כאלה ואחרות - התוקף המשפטי שלהם כתנית פטור נראה חלש, ויש סכנה כי בית המשפט יתן דגש גדול יותר דוקא לאלמנט התמורה - אם נגבה כסף עבור היעוץ, נותן היעוץ לא יכול להסתתר מאחרי המשפט - אני לא אחראי על היעוץ שאני נותן. אבל כיון שאנחנו נותנים יעוץ בחינם, הרי שהיעוץ שלנו הוא כללי ולא פרטני, ואני מציע לך לקבל יעוץ שלם לפרטי המקרה השלמים ממי שאמון על כך, ולא בפורום כללי זה. בהצלחה ובריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית