ועדת אתיקה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

13/01/2014 | 11:21 | מאת: שחר

שלום רב, מהו המבחן למקרים החריגים שבהם יכול רופא מטפל לבצע טיפול ללא הסכמת המטופל/אפוטרופוס וללא ועדת אתיקה, לפי ס' 15 לחוק זכויות החולה? יש הלכה מרכזית בעניין? תודה.

16/01/2014 | 14:41 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שחר שלום רב, המקרים והתנאים להחלת סעיף 15 לחוק זכויות החולה מצוינים כולם בסעיף עצמו. בתי המשפט נדרשו לא פעם לשאלה אם מקרה מסוים נכנס לגדרו של סעיף 15 וכמובן שאין זה המקום לסקירה של הפסיקה בעניין, אך ניתן למצוא פסקי דין בעניין במאגרים השונים של פסקי דין. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית