2 שאלות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/12/2013 | 00:27 | מאת: שגית

עו"ד יקירביץ וד"ר רובינשטיין שלום רב, שאלה 1. שבית חולים נתבע על רשלנות רפואית, ולאחר מס' שנים של דיונים, מוסר לתובעת : "אנו מוכנים לשלם סכום כסף מופחת ממה שתבעת, ולסיים את התביעה". והתובעת הסכימה. האם בית חולים יכול, "לשחק" בתובעת, לחזור בו ולהגיד : התחרטנו? או שברגע שמוצעת הצעת פשרה מכיוון הבית חולים(גם בשלב שעדיין לא נחתם ההסכם) בית חולים נותן מילתו, ועומד בהבטחותיו כי הוא ישלם את הסכום שהוא הציע לסיום התביעה. שאלה 2 . שבית חולים נותן הצעת פשרה נגדית ומוכן להתפשר על הסכום שהוא הציעה,וזה מקובל על התובעת. מהו אורך הזמן עד חתימתו של ההסכם? האם צריך לחכות חודשים ארוכים עד לדיון אצל השופט ע"מ שהשופט יחתום על ההסכם ויתן תוקף פסק דין? או שמרגע שהצדדים הסכימו בניהם,נוסח החתימה והעלאת פרטי הפשרה בכתב לא אורכת זמן רב, והחתימה מתבצעת אצל השופט ללא צורך בדיון מיוחד? מתנצלת על אורכו של מכתב זה, ומקווה כי תקבלו זאת בהבנה. בברכת בריאות טובה ואריכות ימים, שגית

24/12/2013 | 11:52 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שגית שלום רב, כמובן שנוכל להתייחס רק באופן כללי ומבלי להיכנס לפרטיו של מקרה ספציפי זה או אחר. ככלל פשרה אינה משתכללת עד שלא נחתם הסכם בין הצדדים וכל צד יכול לחזור בו. מובן שישנם חריגים אך זהו לא המקום להיכנס אליהם. בכל הקשור לפשרות עם בתי חולים, הרי שאלה דורשות אישורים רבים ובכל שלב של האישור, ההסכם יכול "להתפוצץ". אם מדובר בבתי חולים של המדינה ישנם גורמים רבים שיכולים להתערב באישור, עד רמת החשב הכללי. גם בבית חולים של קופת חולים ישנם דרגים שונים של אישור ולכן בכל שלב יכולים לחזור בהם. לאחר שיש הסכם חתום, בית המשפט יאשר אותו בדרך כלל תוך זמן קצר. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית