אבחון שגוי ולקוי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/11/2013 | 19:32 | מאת: משה

לפני כשבועיים וכמה ימים קיבלתי מכת אגרוף במועדון,הגעתי לבית והייתה נפיחות וכאבים באף ונשימות לא סדירות מנחיר ימין כאשר רואים בבירור שקע באף ,הגעתי לרופא משפחה שלי שנתן לי הפנייה למיון הגעתי למיון נכנסתי לרופא אף אוזן גרון שבקושי בדק אותי הוא ניראה ממהר ואמר לי אין לך שבר אין לך כלום תלך הביתה הסברתי לו שזה לא ניראה טוב ואני בקושי נושם מנחיר ימין הוא אמר שהכל טוב אין לי כלום התעקשתי שוב על צילום אך הוא סירב... במשך השבועיים וכמה ימים הללו אני עדיין לא נושם נשימות סדירות מנחיר ימין אז קבעתי תור לצילום אף,לפני שלושה ימים עשיתי את הצילום במרפאת כללית עומר שם גילו שיש לי שבר(כמה מפתיע)...משם הם שלחו אותי שוב למיון ושוב פגשתי את אותו רופא אף אוזן גרון מלפני שבועיים שאמר שאין כלום בתחילה, הסברתי לו את המצב וביקשתי ממנו קצת יותר רצינות ושיסתכל על הממצאים של הצילום שרשום שיש שבר אך הוא שוב אמר שזה בסדר ולא צריך לעשות כלום ושאני ילך הביתה התעקשתי שאני בקושי נושם מנחיר ימין ושיעזור לי אך הוא המשיך בשלו בזלזול, הבהרתי לו שזה לא בסדר והלכתי...שלשום הייתי אצל רופא אף אוזן גרון מומחה בכללית עומר שאמר לי שיש שבר ובגלל זה גם קשה לי לנשום ושהשבועיים האלה היו קריטיים למצב האף בעתיד הוא נתן לי הפנייה דחופה לבית חולים לעשות רקודציה שזה סוג של ניתוח ומחזירים לי את העצמות למקום כאשר הסיכוי שיצליח הפך לקטן יותר בעקבות השבועיים האלה שהרופא הרשלן במיון בבית חולים אמר שהכל בסדר(שפגשתי אותו פעמיים בזמן המכה ושבועיים לאחר מכן עם צילום של שבר ובשני המקרים הוא זרק אותי לבית מצוברח),היום עשיתי את הניתוח וצריך לחכות כמה ימים כדי לדעת אם הניתוח צלח או לא,אני מקווה שהכל יהיה בסדר אבל יכול להיות שבעקבות הזלזול של הרופא והאבחון הרשלני במיון יגרמו לי לבעיות בעתיד. מה דעתך?

02/12/2013 | 14:53 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

משה שלום רב, מבלי להיכנס לעומקו של העניין שכן מלוא הפרטים והנסיבות אינן ידועות לנו, נראה לכאורה אכן שהשבר התגלה באיחור. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיאסוף את התיעוד הרפואי הרלבנטי ויוכל גם להתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בשאלה - מה המשמעות של איחור באבחון אם אכן היה כזה. כמו כן, ייתכן שיש להמתין ולראות האם (ואנו מקווים שכך יהיה) השבר יתאחה בצורה טובה או לא? בברכה ורפואה שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

03/12/2013 | 15:48 | מאת: משה

היי בסופו של דבר הניתוח לא הצליח ואצטרך כנראה להישאר כל חיי עם סטייה באף וקשיי נשימה מנחיר ימין....כל זאת בא בעקבות האבחנה השגויה והרשלנית של הרופא במיון שהייתי אצלו פעמיים(ביום שלאחר המכה ואחרי שבועיים שעשיתי צילום וגילו שבר הוא התעקש לשלוח אותי לבית בטענה שאין לי כלום)...בעקבות טווח זמן זה הניתוח לא הצליח, כי אם הוא היה שולח אותי לניתוח בזמן שהייתי אצלו הסיכוי להצלחה בניתוח היה גבוה בהרבה....אני כל כך כועס עליו ובהנהלה של בית החולים אפשר לומר שמבינים את המצב

מנהל פורום רשלנות רפואית