הפלה ללא שימוש באמצעים להרחבתצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/11/2013 | 22:20 | מאת: דניאלה

שלום, לפני מספר שבועות עברתי גרידה בבית חולים אסותא, בשבוע 8, בשל הריון שחדל להתפתח. לציין כי ילדתי בעבר (ילד אחד) ואין לי היסטוריה של הפלות. לאחר ביצוע הפעולה קראתי מעט בפורומים וגיליתי כי אין לבצע גרידה מבלי להכין קודם את צוואר הרחם על ידי למינריות או ציטוטק מחשש לנזק בלתי הפיך לצוואר הרחם. שאתתי היא - טרם הפעולה, לא בוצעה כל פעולה להכנת צוואר הרחם, רופא הנשים שלי (שהפנה אותי להפלה) לא עדכן אותי שעלי לדרוש זאת ואף לא נתן לי מרשם לציטוטק כדי שאוכל לדאוג לעצמי טרם הגרידה (במידה והמנתח לא יעשה זאת). האם מדובר ברשלנות של רופא הנשים שלי?

19/11/2013 | 18:54 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

דניאלה שלום רב, לא ניתן לחוות דעה על המקרה הספציפי שלך, שכן כל הנסיבות אינן ידועות לנו. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיאסוף את כל התיעוד הרפואי הרלבנטי ויברר את כל הנסיבות בצורה יסודית. עו"ד יוכל גם להתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בשאלת הרשלנות, היינו האם כפי שאת טוענת צריך היה לבצע "הכנה של צוואר הרחם" וכיצד היה על הצוות המטפל בך להתכונן לגרידה. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי בתביעת רשלנות רפואית לא די בכך שהרופא לא פעל כמתחייב, אלא יש להוכיח כי לחולה נגרם נזק כתוצאה מהרשלנות. על כן, עו"ד אליו תפני יצטרך גם לברר מה המשמעות של ביצוע גרידה ללא הכנה והאם במקרה שלך גרם המחדל לכאורה לנזק חלילה. אנו מאחלים לך כל טוב ובריאות! שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית