שאלה ( שמנוסחת נכון יותר מקודמתה ) :)

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/11/2013 | 18:14 | מאת: יסמין

עו"ד יקירביץ ד"ר רובינשטיין שלום רב, ברשתוכם 2 שאלות : 1. אם אדם שנפגע בלידה והוריו אינם תבעו את בית החולים על הרשלנות מסיבות שונות כגון: יכולת כלכלית מועטה - לא היה ביכולתם לשלם על חוו'ד וכו' הנאמדות בסכום כסף רב, ועוד סיבות כאלו ואחרות, יכול אותו אדם לאחר גיל 18 בהיות אדם עצמאי - בחוק , שנגרם לו נזקים קשים יכול לתבוע את בית החולים או שהדבר מאוחר "והתיק התיישן"? 2. במידה ואותו אדם הוכר כנכה מטעם המל"ל ולאחר שיקום - נקבע כי עקב נכותו יכולת השתכרותו שנקבעה ( ע"י משרד התמ"ת) הינה - כ-35 % משכר מינימום, סכום זה, יקוזז מהפיצוי במידה ויתקבל? האם ככל ששכר עבודתו של התובע לשעה - יותר גבוה, כך יקוזז הסכום מהפיצוי? כדוגמת אדם המקבל 35 % משכר המינימום לשעה, לעומת אדם המקבל 70% משכר מינימום לשעה? או שאין קשר בין % השתכרותו של האדם לבין הפיצוי שאמור להתקבל במידה ותביעתו הוכחה כצודקת? אודה לתשובתכם המקצועית לשאלותיי, יסמין

14/11/2013 | 15:43 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

יסמין שלום רב, לשאלתך הראשונה, ככלל עילת תביעתו של קטין מתיישנת בחלוף 7 שנים מיום שמלאו לו 18, היינו בהגיעו לגיל 25. לשאלתך השנייה, מובן שלרמת נכותו התפקודית של נפגע יש משקל בחישוב גובה הפיצויים להם הוא זכאי בראש הנזק של הפסד כושר השתכרות. אין דינו של אדם שנכותו התפקודית היא בשיעור 10% כדינו של נפגע קשה יותר שאיבד לחלוטין ולצמיתות את כושרו לעבוד ונכותו התפקודית היא בשיעור 100%. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית