גילוי מאוחר של שברים בגוף לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/10/2013 | 21:26 | מאת: אילנית

שלום! לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים קשה הייתי מחוסרת הכרה והתעוררתי רק בבית חולים לא ידעתי בדיוק מה קרה כתוצאה מהמכה החזקה שקיבלתי. כשהגעתי למיון הרופא אמר שיש צורך לעשות לי תפרים ליד האוזן השאמלית ולאחר מכן שיחררו אותי הבית כשהיד ימין שלי נפוחה וכשאני לא יכולה לעמוד על רגליי, התלוננתי על כאבים ביד ימין ושאני לא יכולה ללכת, הרופא והאחות שהיתה איתו אמרו לי שאלו הם מכות יבשות ושזה כואב ואפילו מחר יכאב אף יותר וטענו בנוסף שעשו צילומים ושאני בסדר (לאחר מכן התגלה שנעשה רק סיטי בראש)ושוחררתי הביתה כשחבריי מרמים אותי ולא בהליכה עמצאית. יום לאחר מכן כשהתעוררתי הרגשתי כאבים עזים ונלחצתי שלא יכולתי לעמוד על רגליי כי הייתי לבדי בדירה שלי הזמנתי אמבולנס אליי לדירה ולאחר שהגעתי לביה"ח עשו לי צילום והתגלה כי יש לי שבר ביד ימין ובאגן...האם זוהי רשלנות רפואית לדעתכם? כי לפי מה שידוע לי אדם לאחר תאונת דרכים מחוייב בצילומים בכל גופו במיוחד בתאונה כזו

24/10/2013 | 08:09 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אילנית שלום רב, על פניו, יתכן שאכן מדובר באיחור באבחון השברים. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון 2 נקודות עיקריות בהקשר זה: האחת, כי מדובר באיחור באבחון של יום אחד ועל כן יש לבדוק האם איחור שכזה גרם לנזק כלשהו (שכן השברים נגרמו בתאונת הדרכים ולא על ידי הצוות הרפואי). השניה, היא שחוק פיצוי לנפגעי תאונות דרכים קובע במקרים מהסוג המתואר על ידך "ייחוד עילה". כלומר, על פי החוק אם נגרם נזק לנפגע עקב רשלנות בטיפול רפואי שניתן לו בשל תאונת דרכים, יתבע הנפגע גם את נזקים אלו מחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה (ולא יוכל להגיש תביעה נזיקית "רגילה" בשל הרשלנות הרפואית באופן נפרד). בברכה ורפואה שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית