רופא לא נותנת לי אישורי מחלה כי לא עבדת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/10/2013 | 02:39 | מאת: מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

שלום רב. אני בטיפול במחלה קשה. לפני התחלת טיפול סיימתי אבטלה. בגלל שנשמר לי ביטוח ריסק מעבודה קודמת, רציתי להגיש "עובדן כושר עבודה". ביטוח רוצה אישורי מחלה לפחות 91 יום רצוף, אבל רופא משפחה אומר, שאסור לתת אישור מחלה למי שאין לו מקום עבודה, או מוכן לתת לא יותר מ90 יום, גם זה אחרי ויקוח ממושך. על זה שיש סיבה לאישור ממושך, רופא מסכים, הייתי מקבלת , אם הייה לי מקום עבודה. האם יש באמת חוק כזה? מצב אבסורדי לגמר, לא נראה לי שזה עיניין של רופא, אם יש לי מקום עבודה או לא. אישור אמור להגיד שבן אדם חולה, מי משלם - מעביד או קרן פנסיה , זה לא עיניין של רופא. רופא שלי לא משהו, אני לא בטוחה שהיא צודקת. אם כן - מה הייה טעם בביטוח ריסק שבן אדם לא עובד? לא מצתי שום חוק, שאוסר על רופא לתת יותר מ 90 יום מסיבה טכנית זאת. זה לא רשלנות, אבל זה עובדן הכנסה , לא יודעת למי לפנות...

14/10/2013 | 08:36 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלום רב, באתר זה ישנו פורטל שלם העוסק בביטוח רפואי, לרבות פורומים בנושא. אנו בטוחים שתוכלי לקבל שם מענה הולם לשאלותיך. להלן קישור - http://www.doctors.co.il/cat/894/%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97+%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99

מנהל פורום רשלנות רפואית