רשלנות וטיפול לקוי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/09/2013 | 16:56 | מאת: ש.כ

לפני כ6 שנים טופלתי בללית סמייל בירולשים ע רופאה "מומחית" לטיפולי שורש. אותה רופאה גרמה לי לטראומה שמנעה ממני לחזור לטיפול 5 שנים אחריי. במהלך חמשת השנים המצב בשן התדרדר ואף השן שליד קרסה. פניתי לסניף אחר של כללית סמייל עם דלקת חריפה בתעלת השם שגרמה לנפיחות באזור. התור הכי מוקדם שקבעו לי היה חודשיים קדימה. נתנו לי אנטיביוטיקה מסוג רפאפן ושלחו אותי הביתה. הדלקת תוך 4 ימים החריפה וחזרתי שוב לעזרה ראשונה במרפאה והעלו לי את המינון והחליפו לי את האנטיביוטיקה לאומנטין. במהלך הביקור עשו ניקוז של הדלקת והשאירו את השן פתוחה לגמריי. האוגמנטין לא עבד והדלקת המשיכה . הגעתי שוב לעזרה ראשונה והרופא נתן לי דלאצין שזו אנטיביוטיקה ממשפחה שונה כי רק אותו רופא לעומת הקודמים טרח לבדוק את האופציה שאולי החיידקים שלי עמידים למשפחה של אוגמנטין וראפאפן, מיותר לציין שגם האנטיביוטיקה הזו לא עבדה וחזרתי בפעם הרביעית לעזרה ראשונה והפעם עברתי הליך של תחילת טיפול שורש ע"י רופאה בסניף שהצליחה להרדים את המקום דיי בקלות. שלושה ימים אחרי הדלקת עדיין שם והתקשרתי למנהלת שירות לקחות של הסניף לאחר שהופיעו סמני פריחה מהאנטיביוטיקה ולא הי סימן להבראה. התלוננתי על העובדה שלא מקדימים את התור של הטיפול שורש שקבעתי וכל הזמן שמים פלסתרים ומחייבים אותי בסכומים שכבר עברו את המחיר של טיפול שורש. היא קבעה לי תור למחרת ואמרה שהרופא שלי יקבל אותי. למרות שאמרתי לה מראש שאיני מוכנה לחזור לאותה רופאה שעשתה לי את הנזק כשהגעתי למרפאה יום לאחר מכן , גיליתי שהרופאה שהיא קבעה לי אליה זו אותה רופאה מלפני 6 שנים. מכיוון שאני עם דלקת וכאבים והמזכירות שיכנעו אותי נכנסתי לטיפול. הרופאה לא הסכימה להשתמש בגז צחוק, לא הסכימה לשים הרדמה כעסה עליי על כך שלא קבעתי תור של יותר מ10 דקות ולמה אני לא קובעת תור כמו שצריך. שאמרתי לה שכואב לי ובכיתי ללא הפסקה על הכיסא מטופלים היא אמרה שאני משחקת משחקים ומרמה את הרופאים ובגלל זה הם לא מטפלים בי כמו שצריך. עכשיו אני 7 שעות אחריי הטיפול, לא יכולה לסגור את הפה מרוב כאבים ואני עוד צריכה להמשיך טיפול אנטיביוטיקה . מה שאומר שאני כבר חודש וקצת על אנטיביטיקה. השאלה שלי האם יש כאן עילה לתביעה? אם על חוסר האחריות במתן האנטיביוטיקה , העובדה שהיה צריך להקדים את התור , מעבר מרופא לרופא במצב כזה בעייתי והאלימות של הרופאה האחרונה במהלך הטיפול?

12/09/2013 | 08:19 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

ש.כ שלום רב, לא ניתן במסגרת פורום זה לחוות דעה על המקרה המסוים הוכח השתלשלות האירועים המורכבת. מוטב לפנות לעורך דין המתמחה בתיקי רשלנות ברפואת שיניים, ועורך הדין יוכל לאסוף את התיעוד הרפואי הרלבנטי ולבחון את נסיבות המקרה לעומק ויבחן האם נגרמה רשלנות באופן שמקים עילה לתביעה. עורך הדין גם יוכל להתייעץ עם רופא מומחה מתאים. אנו מאחלים לך רפואה שלמה וגמר חתימה טובה. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית