האם נמלצת רופא מחייבת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/09/2013 | 17:36 | מאת: גיל

שלום. האם לדיתך המלצה של רופא קופת חולים מחייב את קופת חולים . 3 רופאים של קופת חולים הפנו אותי לטיפולים ברפואה משלימה וזה בגלל תאונת שעברתי שהוכרה כתאונת עבודה . ידוע לי כי רפואה משלימה הוכרה בבית הדין הארצי לעבודה כרפואה וטיפול לכל דבר ולמרות זאת קופת חולים מסרבת לקבל את המלצת הרופאים שלה ולא מכירים בטיפולים שהרופאים שלה הפנו אותי , האם המלצת הרופאים שלהם במקרה שלי לא מחייבת אותם ? מה ניתן לעשות במקרה שלי ? תודה ושנה טובה

08/09/2013 | 17:03 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

גיל שלום רב, באם מדובר בתאונת עבודה, ייתכן ועליך לפנות לביטוח הלאומי בשאלת כיסוי הטיפול הרפואי. במידה והשאלה היא האם הטיפול המומלץ כלול בסל הבריאות, ניתן לשקול פניה לנציב פניות הציבור הממונה על חוק ביטוח בריאות ממלכתי במשרד הבריאות. בהצלחה ורפואה שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית