הסכם טרחה עו"ד / לקוח פסק דין /פשרה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/08/2013 | 23:22 | מאת: אלה

רובינשטיין יקירביץ שלום רב, האם במידה ונפסק פיצויים לתובע'ת, בין בגישור ובין בפסק דין, האם התשלום לעו"ד נעשה ( לצורך הדגמה) נפסק לתובעת 2 מיליון ש"ח ואחוז שכר הטרחה הינו 30% האם לתובעת ישאר 2 מיליון ש"ח ושכר הטרחה יעבוד על כ-600 אלף,או ששופטים/מגשרים,עושים חשבון סה"כ כל הנזק הינו 2 מיליון ש"ח, ושכר טרחת העו"ד 30 יקוזז מה-2 מיליון 600 אלף. מקווה כי שאלתי ברורה. האם תיק שנגמר בפשרה שכר הטרחה משתנה? בברכה, אלה

14/08/2013 | 18:39 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לאלה שלום רב, השאלה כלל לא ברורה, כיון שלא ברור האם מדובר בהסכם עם עורך הדין המטפל בתיק או במקרה של הצעה של מגשר או בית משפט. כעקרון, אם מדובר על הסכמה בין התובע לבין עורך דינו על שכר טרחה של 30%, הרי מדובר תמיד על אחוזים שיגזרו מהסכום הכולל של פשרה או פסק דין. במילים "הסכום הכולל" אני מתכוון לסכום שכולל את רכיב שכר הטרחה שיוסכם עליו בפשרה או שיפסק על ידי בית המשפט. אם מדובר על הצעה של מגשר שלקחה בחשבון שכר טרחה של 30%, הרי שאז המגשר התכוון שהצעתו היא, לפי הדוגמא שלך, 2.6 מליון. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית