חיסיון רפואי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/08/2013 | 15:39 | מאת: יוסי

חברי פורום רשלנות שלום לפני כשנה התחלתי טיפול תרופתי בקונצרטה, הקונצרטה ניתנה ע"י רופא מוסמך והכל היה בסדר, אני מגיע ממשפחה שתרופות כמו רטלין וקונצרטה זה "למשוגעים" ו"אני ממש לא צריך את זה אני פשוט עצלן", חשוב לציין שאני בגיר, סטודנט בן 25 שגר לבד עובד וחי לבד, אך הוראת הקבע בקופת החולים נשארה ע"ש אמא שלי מאז שהשתחררתי, כמה פעמים רכשתי את הקונצרטה על הכרטיס אשראי שלי ולפני חודש בפעם האחרונה שקניתי קופסא כנראה בהיסח דעת אמרתי לרוקח שירשום את זה על ההוראת קבע והלכתי, היום אמא שלי קיבלה את פירוט החשבון שלה בקופת החולים וראתה חיוב של כ200 שקלים שהיא לא ידעה על מה הוא, היא הלכה לקופת החולים שם הפנו אותה לבית המרקחת ושם פשוט סיפרו לה איזה סוג כדורים, למי הם נרשמו, ע"י מי הם נרשמו, כמה זמן אני כבר לוקח אותם, בקיצור כל המדיע הרפואי, השאלה היא כזאת, אמנם היא אמא שלי, והיא גם שילמה על הכדורים, אך אין איזהשהו חיסיון רפואי לגבי החיים הפרטיים שלי, הרי זהו מידע שלא אמור להיות חשוף לאף אחד חוץ ממני ולרופא שלי, בחיים שלי לא חתמתי על כתב ויתור זכויות רופאי לטובת בן משפחה כלשהוא, ועצם החשיפה פגעה בי ובאמא שלי, האם יש מקום לטביעה או הליך משפטי כלשהו כנגד בית המרקחת וקופת החולים?

07/08/2013 | 12:00 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יוסי שלום רב, מבלי להיכנס לפרטי המקרה הספציפי שכל פרטיו טרם נתבררו לעומק, על פניו אם אין מנגנון שמונע את העברת מידע רפואי אישי הרי שיש בכך משום הפרת חוק זכויות החולה. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום כדי שיוכל לברר את כל הפרטים ולייעץ לך כיצד לפעול. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית