תשלום בעין פינוי גופת קרוב משפחה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/08/2013 | 13:02 | מאת: דני - ש.ב.

שלום רב אבי הלך לעולמו בביתו לפני שנים מספר. אומר רק שהנסיבות היו מאוד טרגיות שכן הוא שם קץ לחייו. לפני מספר חודשים קבלנו פניה ממשרד עורכי דין שי ארז ורונן פרץ, שעומדת נגדינו תביעה על סך 1032 ש"ח לצורך תשלום על האמבולנס שהגיע לפנות את גופתו. שוחחתי עם משרד עורכי הדין ונאמר לי שהיות היורש של אבי כחוק, אני מחוייב לשלם על האמבולנס. בקשתי לקבל את דו"ח מד"א וזה אכן נשלח אלי. אני יכול לאמת שאכן מדובר בפינוי אבי ע"ה. אני אמנם היורש של אבי. ויש ביידי צו קיום ירושה מטעם בית המשפט. אך אני עדין לא מבין מדוע אני צריך לשאת בעלות האמבולנס אשר פינה אותו לאחר מותו מביתו. האם פינוי כזה לא אמור להיות ממומן על ידי המדינה בגין ביטוח לאומי ששילם כל חייו? המכתב של עו"ד מלוווה כמובן באיומים מאיומים שונים - עיקולי וכיו"ב. כיצד אני יכול להתמודד עם זה? לתשובתכם הכנה אודה

06/08/2013 | 13:04 | מאת: דני ש.ב

תיקון טעיות הקלדה: הכותרת היא "תשלום בגין פינוי גופת קרוב משפחה". תיקון נוסף: "שוחחתי עם משרד עורכי הדין ונאמר לי שהיות ואני היורש של אבי כחוק, אני מחוייב לשלם על האמבולנס." תיקון נוסף: "ויש ביידי צו קיום צוואה מטעם בית המשפט"

07/08/2013 | 10:56 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

דני שלום רב, ראשית תנחומינו על פטירת אביך. לשאלתך, פורום זה עוסק בסוגיות רשלנות רפואית ועל כן בכל הנוגע למימון העברת הגופה, אנו ממליצים לפנות לפורום מתאים אחר, למשל העוסק בזכויות בביטוח הלאומי. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית