חישוב פיצויים + ניכוי קצבת נכות.

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/08/2013 | 00:04 | מאת: תמר

דר' רובינשטיין ועו"ד יקירביץ, שלום רב. אנסה לשאול בקצרה ואשמח לקבל מענה לשאלתי. שעו"ד מכין את כתב התביעה ולאחר מכן מגיש לבית משפט הוא מחשב את הפיצויים ע"פ קרטריונים כגון: כאב וסבל, אובדן השתכרות,עזרה צד ג' ועוד. ולבסוף הוא מעריך(רק לצורך דיון זה)- כי הנזק של הנפגע/ת מסתכם ב-6,000,000 ש"ח. בנוסף הוא מבקש: א. כי-התובע/ת מקבלים קצבת מהמל"ל, עקב נכותם ויש לנכות את ערכה ללא ריבית. ב. וכן הוא מבקש תשלום עבור הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד לשאלתי: האם הקיזוז של הנכות מהמל"ל וכמו כן שכר טרחת עו"ד ב-%, יקוזז מהסכום ה-6 מיליון,שאותו דרש העו"ד ? או שאת שכר טרחת העו"ד ואת ניכוי מהמל"ל העו"ד מחשב בנפרד? מקווה כי שאלתי ברורה. מתנצלת על אורכו של מכתב זה, ומקווה כי תקבלו זאת בהבנה. בברכת בריאות, תמר

04/08/2013 | 17:40 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

תמר שלום רב, כעיקרון עו"ד שערך את תחשיב הנזק יוכל לענות את התשובה המדויקת ביותר. ואולם באופן כללי נאמר כי כאשר נפסק סכום פיצוי ע"י בית המשפט בפסק דין, מנוכה מסכום הפיצוי גובה הגמלאות להן זכאי הנפגע מהמוסד לביטוח לאומי. מסכום זה יפסוק בית המשפט שכר טרחת עו"ד כאחוז מסוים מהפיצוי או לחלופין כסכום קבוע ומסוים (שלא באחוזים). בברכה ובהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית