שאלה.

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/07/2013 | 22:35 | מאת: הגר

עו"ד שלום רב, במידה ואדם מתלונן על טיפול רשלני של הצוות הרפואי למשרד הבריאות, ולאחר בדיקה מעמיקה נמסר לאותו אדם : תלונתך מוצדקת, וכמו כן ננקטו צעדים משמעתיים כנגד הצוות המטפל. אך עם זאת , לא נמסר לאותו אדם אילו אמצעים ננקטו כנגד הצוות כגון : הושעו, ננזפו, סיימו את תפקידם כרופאים בבית חולים, המשיכו לעבוד רגיל כי אלו חייו של רופא. במידה ותביעה כדוגמת זו מגיעה לבית משפט, האם נטל ההוכחה על הבית חולים ומשרד הבריאות שהיו מעורבים בטיפול באותו אדם להוכיח אילו צעדים ננקטו... או שמספיקה לבית משפט הראיה שבית החולים הודה שהיתה פשלה,ואין צורך בכך שיגידו אלו צעדים ננקטו כמפורט במכתבי למעלה. בברכה, הגר

30/07/2013 | 14:20 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

הגר שלום רב, מבחינה דיונית דו"ח משרד הבריאות מהווה ראייה ככל הראיות. היו מקרים בהם צד שביקש להסתמך על דו"ח בדיקה כזה, היה צריך להזמין לפחות את אחד הרופאים שכתבו את הדו"ח והוא נחקר ככל עד מומחה אחר. לכאורה די בקביעת הועדה כי הטיפול היה רשלני, אולם ניתן לשקול פנייה למשרד הבריאות בדרישה לקבל הבהרות, אילו צעדים משמעתיים ננקטו כנגד הצוות המטפל. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית