חוות דעת עד מומחה שנפטר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

26/07/2013 | 01:43 | מאת: תהילה

עו"ד שלום רב, אם רופא הנותן חוות דעת לצד התובע בבית משפט, לאחר הגשת התבעיה, נפטר - האם חוות דעתו תיחשב כראיה או שהתובע : א) יצטרך חוו'ד חדשה ממומחה אחר ב) חוות דעתו תיפסל, מכיוון שאין הצד השני יכול לחקור חקירה נגדית עד מומחה שנפטר מה עושים במצב זה? שנהייה רק בריאים, תהילה.

30/07/2013 | 14:08 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

תהילה שלום רב, ייתכן כי במצב דברים זה, הגם שחוות הדעת לא תפסל יהיה על התובע להביא חוות דעת של מומחה נוסף, וזאת לאור זכותו של הנתבע לחקור את המומחה על חוות דעתו. זאת כמובן במידה והתיק לא יסתיים קודם לכן מחוץ לכותלי בית המשפט במסגרת פשרה או הליך גישור. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית