גישור כושר המשך שאלה מ-10.6.13

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/06/2013 | 14:04 | מאת: יסמין

ד"ר רובינשטיין /עו"ד יקירביץ, שוס שלום רב, תודה על המענה המקצועי לשאלתי. ברשותכם אוסיף עוד שאלה קטנטונת. האם מגשר שהוסמך על שני הצדדים, בסופו של ההליך מחוייב לכתוב "חוות דעת" לשופט מה דעתו על התיק ואיך הוא הגיע למסקנה בה הוא חושב שלהתובע/ת ישולם לה סכום הגון? ( כמובן מבלי לנקוב בסכום שהופט אינו יושפע מההחלטה? או שהליך גישור גם מבחינה זו חסוי והשופט אינו יכול לדעת הן את הסכוםשנפסק ע"י המגשר והן איך הוא הדגיע להחלטה זו בתיק. מתנצלת על אורך "שאלתי קטנה". בברכת בריאות, יסמין

18/06/2013 | 10:46 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יסמין שלום רב, המגשר אינו מעביר לבית המשפט את חוות דעתו על הסכסוך באם כשל הליך הגישור. עוד כדאי לדעת שדברים שנמסרים במסגרת הליך הגישור אינם יכולים לשמש כראיה במשפט אזרחי. רק במקרה בו הגיעו הצדדים להסדר גישור המוסכם עליהם הם מבקשים שבית המשפט יתן להסדר תוקף של פסק דין, יש להגיש את ההסדר לעיון בית המשפט. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית