כשל באבחון, סרוב להפנות למיון

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/06/2013 | 16:13 | מאת: טלי

פניתי, יחד עם בתי בת 15 לרופא ילדים עקב פצעים מוגלתיים וכואבים במצח בפיזור מאוד מרוכז. הדגשתי שמעולם לא היה לה אקנה. רופא הילדים טען שאינו מבין בזה, לא יכול לאבחן והפנה לרופא עור. בדרך הביתה הילדה אמרה שהיא מרגישה שמתפתח כאב בעין ובאף. מבדיקה באינטרנט הבנתי שייתכן ומדובר בהרפס זוסטר. מיהרתי ושבתי אל הרופא, יחד עם בתי. הסברתי שהבת גם מדווחת על כאב לעין, העלתי את האפשרות שאולי יש לה הרפס זוסטר והבעתי דאגה לגורל העין. הרופא שלל תוך גיחוח וזלזול אפשרות של הרפס זוסטר. אני המשכתי להביע דאגה לגורל העין ובקשתי הפניה למיון. הרופא סרב לתת הפניה למיון בטענה שמדובר בבעית עור לא דחופה והכתובת היא רופא עור. בכל זאת הלכנו למיון, ללא הפניה מהרופא. בביח אובחנה כסובלת מהתפרצות של הרפס זוסטר. בשלב שבו הגענו עדיין לא היתה מעורבות של העין. החלה טיפול תרופתי. טענתי- לולא ההתעקשות שלי, ההרפס היה יכול להמשיך להתרבות ולהתקדם לאורך העצב ולפגוע בקרנית. טיפול אנטי-וירלי הוא יעיל במקרה זה רק אם ניתן תוך 72 שעות מהופעת הנגעים. לו הייתי עוקבת אחר הוראות הרופא ולא פועלת באופן עצמאי, אלא הולכת לרופא עור (ומחכה כמה ימים לתור) היה אובד זמן קריטי והיה יכול להיווצר נזק לקרנית. יש מקום לתלונה?

06/06/2013 | 14:47 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

טלי שלום רב, האם פנית אחרי המקרה בשנית אל רופא המשפחה? כדאי אולי לחזור אל הרופא ולהעיר את תשומת לבו לאבחנה, כדי שניתן יהיה ללמוד מכך להבא. בנוסף ניתן לפנות בתלונה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית