האם מקובל?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/05/2013 | 08:37 | מאת: שאלה

בפגישת יעוץ אצל רופא מומחה (נמצא ברשימת הכי טובים)נשאלתי על ידיו מספר פעמים ובאופן כפייתי ותובעני לשמו של רופא קודם שראה אותי. בסופו של דבר נאלצתי בניגוד לרצוני ומטעמי כבוד למעמד,להסגיר שמו של הרופא. יצויין כי 2 הרופאים חולקים תחום זהה אך התמחותם שונה ואינם עובדים באותו בית חולים. האם יש מקום להפעלת לחץ מסוג זה על מטופל? האם קבלת חוות דעת שניה אינה לגיטימית ומחייבת מסירת מידע על הרופא המטפל?

08/05/2013 | 13:54 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלום רב, נסיבות המקרה אינן ידועות לנו, כמו למשל מדוע התעקש לדעת מי הרופא הקודם שטיפל בך. בכל מקרה, מובן כי אין להפעיל לחץ על מטופל וודאי שחוות דעת שנייה היא לגיטימית. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית