תלונה על פסיכיאטרית. האם כולם ב"קליקה"/ חברותא ?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/03/2013 | 19:57 | מאת: אפקסור

שלום רב, היות והפסיכיאטרית שלי הפרה את "חוק זכויות החולה 1996" ועפ"י ספיפים 13 ו-18 לחוק לא סיפקה לי אבחנה ו/או גישה למידע רפואי ולא פנתה לוועדת האתיקה לקבלת היתר לאי חשיפת המידע, הגשתי תלונה במחלקה לפסיכיאטריה משפטית. יצוין כי ד"ר גד לובין פנה אליה וחזר על טענותיי במכתבו לאמור: עליך לספק המידע או לפנות לוועדת אתיקה. הפסיכיאטרית שלי "צפצפה" גם עליו והתעלמה לחלוטין משלושה מכתבים שכתבתי+ מכתבו של ד"ר גד לובין. התעוזה לעשות זאת נעוצה ככל הנראה בקשרים שיש לה עם הפסיכיאטר המחוזי (היא עובדת גם במשרדו). המסקנה היחידה שלי מהארוע היא שהפסיכיאטרים כולם חבוקים ב"חונטה" וללא תביעה משפטית לבית הדין, לא ניתן להשיג כלום. אשמח לשמוע את דעתכם בנדון. אגב, קובלנה גם הוגשה ל- הר"י- שום קול ושום מענה.....מה אתם חושבים כן ניתן לעשות מלבד תביעה משפטית? פקודת הרופאים והתיקון מ- 1996 קובעים כי ניתן בסמכות שר הבריאות אף להלות את רישיונו של רופא שהפר את חוק זכויות החולה (סעיף 41, ס"ק 7). האם באמת השר עשה זאת אי פעם? איך אפשר בכלל להגיע אליו?. אשמח לכל עצה שימושית

02/04/2013 | 16:18 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

שלום רב, מבלי להיכנס לפרטי המקרה המסוים שפרטיו אינם ידועים לנו דיו, ניתן לשקול פניה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות או פניה לשר הבריאות אם הדבר בסמכותו, והוא יוכל להפנות את הטיפול במקרה לגורמים הרלבנטיים. ניתן להיעזר בעו"ד המתמחה בסוגיות מעיין אלה באם אתה מעוניין לפעול באופן רשמי, אולי באמצעות פניה לבית המשפט. אם לא, ניתן לשקול גם בקשה לסיוע דרך האגודה לזכויות החולה או עמותות אחרות העוסקות בנושא. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

02/04/2013 | 16:25 | מאת: אפקסור

שלום רב אשמח אם תוכלו להפנות אותי לעורך דין באזור באר שבע העוסק בסוגיות מעין אלו. דא עקא, אין כאן עניין של רשלנות רפואית שניתן לקבל עליו פיצויים כספיים, אלא רק במיות לחוק. האגודה לזכויות החולה , הפנתה אותי לנציב הקבילות במשרד הבריאות והוא שלח את התלונה לד"ר גד לובין, ראש האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות. הבעייה היא שלמרות הנחייתו של ד"ר לובין לנהוג לפי החוק, היא מצפצפת גם עליו והתעלמה ממכתבו. נשאר לי רק לפנות לערכאות אלא שהעניין כרוך בהוצאה כספית שאין לי לצערי הרב. אני דייר בהוסטל אחרי ככלות הכל....ובכל זאת אשמח לשמוע על עו"ד בתחום.

מנהל פורום רשלנות רפואית