צלקת מכוערת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/03/2013 | 19:41 | מאת: אדלה

שלום רב, עברתי ניתוח קיסרי לפני 5 חודשים (לידה ראשונה וכנראה אחרונה, אני בת 45). התפר שעשו לי מכוער ומתסכל אותי. למעשה לא רואים צלקת על פני העור אלא יש כפל בעור כאילו הוא משוך פנימה. רופא גניקולוג ורופא כירורג שראו את התפר אמרו לי שתפרו לי לא יפה ואם אלד שוב בקיסרי אפשר יהיה לתקן זאת, אך כאמור, לא חושבת שאלד שוב.(לעומת הרופאים בבית חולים שאומרים שהתפר יפה כי בבית חולים כמובן מחפים זה על זה). אני אף שוקלת ניתוח פלסטי לתיקון. האם יש כאן עילה לרשלנות רפואית? האם אני יכולה לתבוע על רשלנות רפואית רק אם אני עושה פעולה לתיקון הצלקת? תודה על תשובתכם, אדלה

18/03/2013 | 22:09 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לאדלה שלום רב, ראשית מזל טוב. לגבי צורת התפר יש להתיעץ עם מומחה שיאמר אם התפירה נעשתה ברשלנות או שפשוט התוצאה יצאה "לא יפה". לא כל תוצאה לא מוצלחת נגרמה עקב רשלנות. אני מציע לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום שיתיעץ עם מומחה מתאים ויבדוק את הענין, לרבות הכדאיות הכלכלית של הגשת תביעה כזו. בין אם את מתקנת את הצלקת בניתוח נוסף ובין אם את לא עוברת ניתוח אפשר לתבוע, אם יש עילה, כלומר אם היתה רשלנות. יתכן שהכדאיות הכלכלית לא תהיה שווה, אך לצורך בחינת הענין יש צורך לבחון את הענין הספציפי, ולא ניתן להעריך הדברים בתשובה כללית, כמו שאנו עושים בפורום. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית