ניכוי קצבת המל"ל מסכום הפיצויים בתביעות נזיקין.

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/03/2013 | 08:27 | מאת: יסמין

עו"ד יקירביץ עו"ד ד"ר רובינשטיין , שלום רב. הבנתי שבתביעות רשלנות רפואית, במידה ומגיע פיצויים לתובע/ת, בפסק דין / פשרה, ינוכה סכום הקצבה המשולמת לתובע/ת מיום קבלתה ועד גיל 67... גיל הפרישה ( מקווה כי אני מחשבת נכון.) האם ניתן להגיד לחברת הביטוח, אנו מוכנים לוותר על קצבה הנכות של הביטוח הלאומי המגיעה כל חודש לתובע, אך עם זאת, מבקשים לקבל את הסכום חד פעמי רק על נושא זה. לחשב את סכום הקצבה ולקבל בפעם אחת ולא כל חודש... כך יצא, שהתובע יקבל את הסכום המגיע לו במכה אחת סכום נכבד רק על סעיף זה, ולא כל חודש קצבה מועטה המקשה להתקיים בחיי היום יום... או שלא ניתן "לתמרן ולשחק" בסכום/ סדר הקצבאות הנכות המגיעות לתובע/ת בברכה, יסמין

11/03/2013 | 23:37 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

ליסמין שלום רב, השאלה לא ברורה אבל אנסה לענות באופן כללי: בתביעת נזיקין מנכים את הסכומים המגיעים מהביטוח לאומי ולא ניתן לותר על כך. זאת כיון שתשלומי הביטוח לאומי הינם מכח חוק סוציאלי, נקבע כי אף אם התובע מותר על זכותו, לכאורה, בתביעה הנזיקית, הוא יכול לאחר מכן לפנות לביטוח הלאומי ולקבל קצבה. נציין גם כי בדרך כלל חישוב הקצבאות לצורך ניכוי מסכות בתביעה הנזיקית הוא עד סוף תוחלת החיים (על פי טבלאות הוון של הביטוח הלאומי). כן נציין כי במקרים מסוימים (בקבלת קצבאות עקב פגיעה בעבודה) יש מקרים שבהם ניתן להוון את הקצבה, כלומר, להפוך אותה לתשלום חד פעמי, כולה או חלקה, לפי כללים של הביטוח הלאומי ולפי שיקול דעתו. זאת עושים מול הביטוח הלאומי ולא בתביעת הנזיקין. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית