חוק זכויות החולה בפסיכיאטריה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

05/03/2013 | 16:05 | מאת: אפקסור

שלום רב, אני מתגורר בהוסטל וכתוצאה מאי בהירות לגבי האבחנה/ות הפסיכיאטריות שלי (בקופ"ח כתובות אבחנות שונות מאלו שפסיכיאטרית ההוסטל אמרה לי בע"פ שאני סובל מהן), פניתי אליה במכתב, עפ"י חוק זכויות החולה, סעיפים 13 ו-18- ע"מ שתמסור לי בכתב, אחת ולתמיד- מהן האבחנה/ות הפסיכיאטריות שלי, וכן תאפשר לי גישה לתיק הרפואי שלי (18 (ג)) לחוק. הפסיכיאטרית התעלמה ממני לחלוטין ביודעין ובמפגיע. אבקש לדעת: כיצד ניתן לכפות עליה לציית לחוק ואם היא אינה מוכנה למסור האבחנות/ המידע- עליה לפנות לוועדת האתיקה- כיצד לאלץ אותה לעשות זאת?

05/03/2013 | 18:38 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלום רב, לכאורה לפי חוק זכויות החולה אכן על המטפל לפנות לועדת האתיקה. יצוין כי הועדה רשאית לשמוע טרם החלטתה את המטופל או אדם אחר. ניתן לפנות בבקשה לבית המשפט ואפשר לעשות זאת או באמצעות עורך דין המתמחה בתחום או לחלופין לפנות לעמותות חולים שונות העוסקות בנושא, למשל האגודה לזכויות החולה עמותת אנוש וכיו"ב. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית