קרטריונים לחישוב פיצויים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/03/2013 | 22:52 | מאת: אורית

עו"ד יקירביץ / ד"ר רובינשטיין שלום רב, מהם הקרטריונים לחישוב פיצויים בתביעות רשלנות רפואית בלידה. תינוק או תינוקת שמוכרים 100% נכות מהמלל ונפגעו באורח קשה כתוצאה מהרשלנות ונזקיהם ילוו אותם לכל חיים... כיצד מתבצע הערכת עו"ד בחישוב הפיצויים ? אלו קרטריונים יעמדו לנגד עיני העו"ד לחישוב הפיצוי? בברכה, אורית

04/03/2013 | 14:26 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לאורית שלום וברכה, אין תשובה חד משמעית לשאלה שנשאלה, כיון שיש אין סוף גורמים ומשתנים שיש לקחת בחשבון כאשר באים להעריך סכום פיצוי בתיק מסוים. הדבר נובע מכך שאין בחוק הישראלי אמות מידה ברורות לחישוב פיצויים, אלא מדובר בקריטריונים שנוצרו בפסיקת בתי המשפט לאורך כל שנות קיומו של המשפט הישראלי. באופן פשטני ביותר ניתן לומר כי ראשי הנזק הם: פגיעה בכושר ההשתברות; כאב וסבל; והוצאות שהפגיעה גרמה, כמו הוצאות טיפול וסיעוד, הוצאות רפואיות, ניידות,ועוד פרטים רבים, התלויים באופי הפגיעה וחומרתה. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית