פסק דין / הסכם פשרה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/02/2013 | 21:07 | מאת: שושי

עו"ד יקירביץ ד"ר עו"ד רובינשטיין שלום, בהכרעה שיפוטית שניתנת פסק דין על ידי השופט - היא נכתבת באופן על ידו מדוע הוא הגיע להכרעה כזו. האם גם בגישור ברגע שהמגשר הביא את שני הצדדים להסכמה ברוח טובה לסיום הסכסוך בפשרה. המגשר מחוייב לכתוב פסק דין משלו על הוסכם במהלך הדיונים, כיצד הגיעו להסכמה זו, סכום הפיצוי המוסכם וכו' או שגישור ע"י עו"ד/שופט אינו דומה בניסוח על הכתב לניסוחו של השופט - אין המגשר חייב לכתוב פסק דין משל עצמו ולהביאו לשופט? בברכה, שושי

12/02/2013 | 16:38 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שושי שלום רב, הדין קובע כי על הסדר גישור להיות בכתב ועליו לכלול את כל התנאים לפיהם יושב הסכסוך. על הצדדים להסדר לחתום על ההסכם והמגשר יקיימו בחתימתו. כאשר נחתם הסדר גישור במסגרת תביעה המתנהלת בבית המשפט, המגשר יודיע על כך לבית המשפט ואם הצדדים מבקשים לתת להסדר תוקף של פסק דין, יש לצרף להודעה עותק ממנו. בית המשפט רשאי (אך לא חייב) לתת תוקף של פסק דין להסדר. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית