קצבאות הנכות המנוקות מתשלום הפיצויים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

09/02/2013 | 23:16 | מאת: טלי

עורכי דין יקירביץ /דר' רובינשטיין , שלום רב. בתי מקבלת קצבת נכות כללית בשיעור 100% מהל"ל עקב נכותה. וכמו כן עקב פטירת האב, מקבלת קצבת שאירים מונתי לאפטרופוס בצו של בית משפט לדאוג לעינייניה השוטפים , אישפוזים /ניתוחים/ אחראית על כספה בבנק ובביטוח הלאומי במידה ונדרשים לתת מסמכים חדשים ועדכניים על מצבה. שאלתי היא כזו: א. מדוע חברת הביטוח של בית חולים מבקשות גם מה שקיבלתם מהביטוח הלאומי עד כה - הסכום ינוכה? ב. מדוע גם את קצבת השאירים מבקשים לנכות? בועדה שנערכה לבתי - נאמר לנו : אנחנו וביטוח הלאומי שונים מאוד. אנו יכולים לאשר לך קצבה, וביטוח לאומי יכול שלא - ולהיפך. אין אנו אותו גוף. בתי כיום לא עובדת, ו"חיה" בקושי רב מקצבאות אלו. מדוע צריך לנכות מסכום הפיצויים כספים אלו? כיצד השופטים ועו"ד התובעים , נותנים יד לדבר כזה? אשמח לתשובתכם המקצועית לשאלתי, ושנהייה רק בריאים. בברכה, טלי.

10/02/2013 | 11:08 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

טלי שלום רב, לגבי שאלתך הראשונה, הרי שהחוק קובע כי כל סכום שהנפגע מקבל מהמוסד לביטוח לאומי בגין נכותו הקשורה לאירוע הרשלנות, מנוכה מסכום הפיצוי הנפסק לו בתביעה אזרחית בגין רשלנות. מנגנון הניכוי הוא כאמור ע"פ דין. לגבי שאלתך השנייה, הרי שללא פרטים נוספים לא נוכל להתייחס פרטנית ומומלץ בעניין זה לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית