טיפולים בלי סוף

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

07/02/2013 | 15:16 | מאת: יאיר

שלום ד"ר מזה מספר חודשים אני עובר טיפולים בלייזר על מנת להיפטר מנגעי קונדילומה שהתגלו באיבר המין, בפי הטבעת ובתעלה האנאלית. כשהתחלתי את הטיפולים הרופא טען שאינו יודע כמה טיפולים אצטרך - "יכול להיות 2, 5 וגם 10. אי אפשר לדעת עדיין". עברתי כבר הרבה טיפולים (סביבות 15). הנגעים שהיו על איבר המין עברו תוך 2-3 טיפולים אך שאר הנגעים (בפי הטבעת ובתעלה) מסרבים לעזוב אותי. הכאבים, הסבל הפיזי והנפשי הם כבר בלתי נסבלים. הרופא המטפל (שלא אפרט את שמו) אינו יודע להעריך את סיום הטיפול ומסרב לענות תשובה עניינית כאשר אני דורש כל פעם מחדש את הערכתו לסיום הטיפול. אני פשוט חסר אונים ולא יודע מה לעשות. שילמתי הרבה מאוד כסף לאותו רופא בתקווה שאם אעשה את הטיפולים בצורה פרטית אוכל להיפטר מהעניין כמה שיותר מהר אך לא כך הדבר. אני שוקל ללכת לחוות דעת נוספת אך זה כמעט בלתי אפשרי מבחינה כספית ובנוסף חבל לי על כל הכסף "ששפכתי" אצל הרופא הנוכחי. אני כבר לא מאמין ברופא בכלל וממשיך ללכת אליו בלית ברירה וממשיך לסבול. במידה ואפסיק ללכת לאותו רופא ואפנה לרופא אחר. האם יש אפשרות לתבוע את כספי בחזרה באיזשהי צורה? מה אתה ממליץ לעשות במקרה כזה? תודה מראש, יאיר

10/02/2013 | 11:03 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

יאיר שלום רב, מדובר במקרה ספציפי שאיננו יודעים את מלוא פרטיו ולכן אין אנו יכולים להתייחס פרטנית. לשם כך מומלץ לפנות לעו"ד העוסק בתחום כדי שיבחן את הנסיבות כולן ואף יוכל להתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בשאלות על סוג הטיפול אותו אתה עובר, ההתוויות (אינדיקציות) לביצועו וכו'. רק אז יהיה אפשר להעריך האם עומדת לך עילת תביעה. בברכה ורפואה שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית