האם מותר לאחות לרשום רשומה רפואית ושהרופא יחתום?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/02/2013 | 22:42 | מאת: אודי

האם במצב שלרופא יש כתב יד בלתי קריא, והרשומה הרפואית נעשית בכתב יד (בית חולים גריאטרי) מותר שאחות תרשום את דברי הרופא והוא יחתום כחוק בחתימת ידו ובחותמתו? בביקורת של משרד הבריאות הם אמרו שזה לא חוקי, מה שנראה לי אבסורד, כי חשוב יותר שהכל יהיה קריא, ולא משנה מי כותב זאת פיזית בהרבה מקומות בעולם מזכירה כותבת והרופא חותם- אז מה הבעיה. תודה

07/02/2013 | 14:13 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אודי שלום רב, איננו מכירים דיו את פרטי המקרה ולא נוכל להתייחס ספציפית לממצאי ביקורת כזו או אחרת שנערכה במוסד רפואי. כעיקרון, ככל שמדובר בהכתבה של ממש, במובן שהרושם הוא רק ידו הארוכה של הרופא ואין מדובר בפרשנות או בבדיקה שנערכה במקום הרופא, אין אנו רואים בעיה מהותית בכך. יחד עם זאת, יתכן כי במקרים כאלה עלולות לעלות יותר שאלות בנוגע לרישום שנערך, לרבות בנוגע לטעויות, אי הבנות, הגהות וכו' שעמן עלול המוסד הרפואי להתמודד באם יידרש לכך במסגרת ניהול הגנה בהליך משפטי. יתכן ופתרון חלקי לכך טמון בהוספת הערה בסיום התיעוד, לפיו הרשומה הוכתבה ל-X ע"י רופא Y שגם חתום על התיעוד. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

07/02/2013 | 15:12 | מאת: אודי

מנהל פורום רשלנות רפואית