תלונה על התנהגות בוטה של רופאת שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/01/2013 | 13:09 | מאת: אמא

שלום רב, לקחתי את הבן שלי, בן 6, לבדיקה שיגרתית אצל רופאת שיניים - אשר הופניתי אליה מקופת חולים לאומית. מהרגע שנכנסנו לבדיקה, הרופאה הייתה עצבנית ולא נחמדה. היא האיצה בבן שלי - לשבת על הכיסא, לפתוח את הפה ולנשוך את סרט צילום הרנטגן. מילותיה היו: "יאללה, יאללה שב", "קדימה נו כבר" כשהבן שלי רטן שסרט צילום הרנטגן נכנס לו לגרון ומכאיב לו בחניכיים היא ממש נזפה בו שלא יזוז וינשך את הסרט. הבן שלי חשש מאוד לקראת הביקור אצל רופאת השיניים ואני הרגעתי אותו ערב ערב שיהיה בסדר וזו בסך הכל בדיקה פשוטה. אך ההתנהגות הבוטה של הרופאה הבהילה אותו מאוד. אני אחזתי בידו במהלך הבדיקה והרגשתי את גופו רועד בזמן שהוא משתדל לצייט להוראותיה. הייתי מאוד מאופקת אך בשלב מסויים הערתי לה שהיא תוקפת אותו והוא מאוד מבוהל והאם אפשר לעשות את זה קצת יותר בעדינות. הרופאה לא אהבה את ההערות האלה, אמרה שאני פוגעת בה ושהיא לא יכולה לעזור לי ועזבה את חדר הטיפולים ונכנסה למשרד. ואנחנו עזבנו את המרפאה. מה הם האפשרויות שלי במקרה כזה? הרי התנהגות כזו של רופאה עלולה להותיר טראומה ופחדים אצל ילדים להרבה מאוד זמן.

20/01/2013 | 09:59 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שלום רב, ניתן לפנות בתלונה לקופת החולים בה אתם חברים וכן להסתדרות לרפואת שיניים, בבקשה כי התנהלותה של רופאת השיניים תיבדק ולו בכדי שיחס דומה לא יחזור על עצמו כלפי מטופלים נוספים. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית